твоята гледна точка
СБАЛОЗ – Варна стартира кампания „Здраве за природата“
Автор Vnews, добавено на 17.02.2020 година, в категории: Вести, Коментари (0)

В общинската „СБАЛОЗ д-р Марко А. Марков – Варна“ ЕООД стартира кампания за запазване и рециклиране на хартия „Здраве за природата“.

От началото на 2020 година в здравното заведение не се изхвърля за отпадъци нито един лист хартия, хартиена опаковка или кашон.

Здравето на човека до голяма степен зависи от състоянието на природата и няма нищо по-логично там, където грижата за човека е на първо място, да започне и кампания за лечение на природата, категоричен е екипът на здравното заведение.

В кампанията вече са въвлечени и пациентите на болницата. На няколко места в двете бази на СБАЛОЗ – Варна – в Диагностично-консултативния блок и в стационара в кв. „Аспарухово“ са поставени специално обозначени съдове за събиране на всякакви хартиени отпадъци. Плакати съобщават за кампанията и приканват всички да бъдат част не само от грижата за собственото си здраве, но и за здравето на природата.

20% от изсечената дървесина в света се използва за производство на хартия. В същото време 40% от отпадъците са хартиени като голяма част от тях могат да бъдат рециклирани. Дърветата са „белите дробове“ на планетата и всеки трябва да има принос в тяхното опазване, смятат работещите в болницата.

Кампанията на СБАЛОЗ – Варна е безсрочна. От здравното заведение се надяват  повече хора и институции да я припознаят и да се включат в нея.

 Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Европейската комисия задължава производителите на перални и телевизори да осигуряват и ремонта им.

Това предвижда ново  предложение за общи правила за насърчаване на ремонта на стоки. Тяхната цел е икономии за потребителите […]

 

Водачите на години с тежък диабет или деменция ще остават без книжки

Европейската комисия предлага да бъдат въведени във всички страни членки на съюза задължителни медицински тестове […]

 

Океаните се покачват, чезнат коралови рифове и ледници, криза в селското стопанство – организацията публикува ръководство за оцеляване на човечеството

Светът бързо се доближава до катастрофални нива […]

 
 

към началото