твоята гледна точка
СБАЛОЗ – Варна стартира кампания „Здраве за природата“
Автор Vnews, добавено на 17.02.2020 година, в категории: Вести, Коментари (0)

В общинската „СБАЛОЗ д-р Марко А. Марков – Варна“ ЕООД стартира кампания за запазване и рециклиране на хартия „Здраве за природата“.

От началото на 2020 година в здравното заведение не се изхвърля за отпадъци нито един лист хартия, хартиена опаковка или кашон.

Здравето на човека до голяма степен зависи от състоянието на природата и няма нищо по-логично там, където грижата за човека е на първо място, да започне и кампания за лечение на природата, категоричен е екипът на здравното заведение.

В кампанията вече са въвлечени и пациентите на болницата. На няколко места в двете бази на СБАЛОЗ – Варна – в Диагностично-консултативния блок и в стационара в кв. „Аспарухово“ са поставени специално обозначени съдове за събиране на всякакви хартиени отпадъци. Плакати съобщават за кампанията и приканват всички да бъдат част не само от грижата за собственото си здраве, но и за здравето на природата.

20% от изсечената дървесина в света се използва за производство на хартия. В същото време 40% от отпадъците са хартиени като голяма част от тях могат да бъдат рециклирани. Дърветата са „белите дробове“ на планетата и всеки трябва да има принос в тяхното опазване, смятат работещите в болницата.

Кампанията на СБАЛОЗ – Варна е безсрочна. От здравното заведение се надяват  повече хора и институции да я припознаят и да се включат в нея.

 Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Единствено махането на акциза за домашната бира успя да обедини депутатите

Предложената от финансовото министерство промяна в данъчните закони, станала известна като донос-бонус, отпада. Според нея трябваше да се дава бонус от […]

 

Комисията по земеделието, храните и горите прие на второ четене промени в Закона за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия, […]

 

Градусите обаче няма да са толкова високи, колкото през миналата. Без режим на водата, добри прогнози за реколтата
Към 8 […]

 
 

към началото