твоята гледна точка
Годината на Прасето – изобилие и веселби
Автор: 24 часа, добавено на 05.02.2019 година, в категории: Афиш, Коментари (0)

– Радост от живота, ядене и пиене, хубава дрямка през следващите 12 месеца

– Насладите и плътските удоволствия са на почит

– Семейството е в центъра на вниманието, много добра година за брак и деца

– Политици тайно ще заговорничат и ще коват нови съюзи с чашка в ръка

– Нови лидери ще укрепят позициите си с помощта на медиите

– Изненадващи обрати между САЩ, Европа, Русия и Азия ще очертаят геополитическите насоки на следващите 12 години

След Годината на Земното куче на 5 февруари 2019 г. встъпва Годината на Земното прасе. Тя ще продължи до 24 януари 2020 г.

Очаква се 2019-а да бъде една весела и забавна година. Атмосферата ще бъде празнична, а почивката – повсеместна. Прасето носи изобилие и благоденствие. На лично ниво в тази щастлива и обещаваща година добре обмислените действия ще бъдат възнаградени повече, отколкото рисковете.

С усещането за изобилие и лекота през Годината на Прасето, наричано още Свиня или Глиган, е възможно да не обръщате достатъчно внимание на бюджета си и дори загуба на пари. Но

елементът земя ще има

стабилизиращ ефект

и ще фиксира радостните ефимерни енергии. Безгрижието на Годината на Прасето, която слага край на целия 12-годишен цикъл в китайския лунен календар, е знак, че

трябва да се

направи добре

заслужена почивка

Всеки има възможност да анализира предишните си години, за да се подготви по-спокойно да влезе в новия цикъл, който започва през 2020-а с Годината на Металния плъх.

По-разумно и по-здраво от повечето си събратя, Земното прасе успява да осъществи плановете си благодарение на стратегическия си поглед и бизнес уменията си. Щастливо и отговорно, силно привързано към семейството си, Прасето не пести времето и усилията си, когато трябва да храни и закриля близките си.

Елементът земя на 2019 г. с полярност “ин” носи положителни енергии през цялата година. Той придава организираност и грижа за другите, гъвкавост, скромност и интуиция.

Преподаването,

филантропията

и духовността

ще са особено важни през цялата година. Трябва да избягвате да оставате сами колкото можете и винаги да сте близо до приятелите и семейството си. Това е и време, в което най-накрая може да вземете решение за прекратяване на задушаващи връзки.

Не се поддавайте на лакомията през 2019 г. Следете за качеството и количеството на всяко ядене, ако искате да се побирате в дрехите си и в края на годината. Спортувайте редовно. Над всичко в Годината на Прасето трябва да се избягва мързелуването. 

Прасето е символ на богатство и затова повечето касички са във форма на прасенце. Това е знак, че собственикът ще се сдобие с много пари.

Най-добре е през 2019 г. да намалите харчовете си и да ограничите щедростта си до хора, които са в най-голяма нужда и наистина я заслужават.

Търговията и бизнесът

са особено

благоприятствани

през 2019 г., но също и интелектуалните занимания, в които основно е писането. В предприятията отношенията между колегите ще бъдат по-меки, а обстановката – по-толерантна и конструктивна.

Придвижване в кариерата и успех в професионален проект са възможни с диалог и положителен подход.

Всяка проява на нетърпение и гняв само ще отблъсне хора, които иначе биха ви подкрепили.

През 2019 г. парите не са синоним на абсолютно щастие. Това е година под знака на сигурността. Ако се появят някакви финансови притеснения, те ще са напълно преодолими.

Годината на Прасето е период, в който се запълват липсите от предишни години. Източници на напрежение, които са ставали повод за конфликти преди, губят сила и изчезват. Атмосферата на безгрижност и опрощение, понякога граничещи с пълно безразсъдство, запълва 2019 г. с благотворната си позитивна енергия. Нов тип взаимоотношения ще определят егоизма и индивидуализма като неприемливо поведение.

Късмет ще имат повечето знаци в китайския календар, и то не само най-облагодетелстваните.

В тази атмосфера на изобилие и обмен е много важно да сте нащрек, за да разпознаете злонамерени хора, които ще са възбудени от идеята да забогатеят на гърба на някой благ човек. 

Прасетата са умни и чисти животни.

В политиката подземни прогресивни промени ще настъпят в управлението на правителствата по света. Време е за съблазън, щедри дипломатически подаръци и страст. В сферата на властта ще има много светски приеми, където

в сенчести сепарета

между чаша шампанско

и подноси с деликатеси

ще се коват нови съюзи

и ще се съзаклятничи

за горчиви предателства.

Ще се появят нови политически фигури и ще укрепят позицията си с помощта на медиите, за да насадят в общественото съзнание нови идеи или разделения.

Дипломатическите и търговски преговори между САЩ, Европа, Русия и Азия – игнорирани по-рано или прикривани от широката публика, ще имат изненадващи обрати, които ще очертаят необратимо геополитическите насоки на следващите 12 години.

Много отдадени и страстни умове ще посветят цялата си енергия, за да гарантират просперитета и благополучието на общностите си, ще намерят екологични решения за намаляване на вредния ефект от човешките действия на планетата и ще осигурят победата на доброто и общия интерес над дребнавите лични домогвания.

Едва много по-късно тези граждани, повечето анонимни, ще бъдат възнаградени за посвещаването си на справедливи каузи.

През Годината на Прасето

любовните отношения се

очертават да бъдат толкова

страстни, колкото и кратки,

без съжаления и отчаяния, но много чувствени – като сладострастна дрямка след хубав обяд. Насладите и плътските удоволствия са на почит при Прасето. Но ако сте сами или започвате романтична връзка, внимавайте да не се привържете, преди да сте сигурни, че наистина отговарят на чувствата ви.

Социалните дейности, тържествата и семейните сбирки ще са многобройни през 2019 г.

Откритостта и топлата атмосфера на Годината на Прасето ще улеснява намирането на приятели. Семейството ще е в центъра на вниманието, годината е много добра за сключване на брак и раждане на деца.

Любовта е във въздуха през 2019 г., както и щедростта. Има тенденция да се жертват личните интереси в полза на любимите хора. Подаръците и жестовете ще са многобройни. Много по-лесно ще прощаваме обидите и ще сме по-добри към по-слабите. Радостта от живота и удоволствията са на дневен ред.

ЦВЕТОВЕ

Благоприятните цветове през 2019 г., които могат да балансират енергийния поток, са червено и бяло. В китайската космология червеният цвят символизира елемента огън и се свързва с късмет, празнични събития и брак. Белият цвят (както и сиво, сребристо и златно) се свързват с елемента метал.

Носенето на дрехи и бижута в бяло и червено ще хармонизира енергиите на 2019 г. Избягвайте само червен потрфейл, защото парите вътре ще изгорят пръстите ви.

Родените в Година на Прасето е хубаво да носят червена гривна през цялата година, за да имат късмет.

ИЗТОЧНИЯТ ЗОДИАК

Китайският зодиак е съставен от 12 знака с имена на животни, които се редуват на година, и 5 елемента – земя, дърво, огън, метал и вода. Пълният цикъл, в който се изреждат всички знаци с всеки елемент (Дървено прасе, Метално прасе, Водно прасе и т.н. – веднъж на 12 г.), трае 60 години. Предишната Година на Земното прасе е 1959-а.

1959: Създава се българската телевизия

В предишната Година на Земното прасе за пръв път е снимана обратната страна на Луната

Предишната Година на Земното прасе в 60-годишния китайски цикъл е 1959-а. Най-интересното събитие в нашата история тогава е създаването на Българската телевизия.

Тя е открита официално на 26 декември 1959 г. в резултат от осемгодишна разработка и изпитания на екип от учени от Машинно-електротехническия институт в София.

Първото ѝ предаване

е прякото излъчване

на 7-ноемврийската

манифестация

от площад “9 септември” (днес “Княз Александър I”) през 1959 г.

Едно от най-знаменателните събития в предишната Година на Земното прасе е, че съветска сонда праща първите снимки на обратната страна на Луната – 60 години преди китайски апарат да кацне там. 

Първата снимка на обратната страна на Луната е направена на 7 октомври 1959 г. от съветския космически апарат “Луна 3”. СНИМКА: УИКИПЕДИЯ

“Луна 3” е космически апарат, изстрелян от СССР на 4 октомври 1959 г. по програма за изследване на спътника ни. На първите снимки от обратната страна се разкрива планински терен, коренно различен от този на видимата страна на Луната. Има и две лунни морета – Морето на Москва и Морето на сънищата. 

Съветският космически апарат “Луна 3”. СНИМКА: УИКИПЕДИЯ

Първата снимка на обратната страна на Луната е заснета в 3,30 ч стандартно време на 7 октомври 1959 г. на разстояние от 63 500 км, а последната – 40 минути по-късно на разстояние 66 700 км. Направени са общо 29 снимки, покриващи 70% от обратната страна на Луната. От тях успешно предадени на Земята са 17 снимки по официални данни.

Първият апарат, изстрелян от СССР по програмата “Луна” на 2 януари 1959 г., е известен първоначално като Първи космически кораб. Целта на мисията е сблъсък с лунната повърхност, но малфункция в наземния контрол причинява грешка в горенето на ракетата носител и космическият апарат пропуска целта си. “Луна 1” е първият обект с човешки произход, който влиза в хелиоцентрична (околослънчева) орбита и затова по-късно е преименуван на “Мечта”. Орбитата му се намира между Земята и Марс. Обозначението “Луна 1” е възприето години по-късно.

Вторият апарат от съветската програма “Луна 2” пък става

първият обект,

направен от човешка

ръка, който достига

повърхността

на Луната

Най-значимото откритие, направено с негова помощ, е съществуването на слънчевия вятър.

В политиката 1959 година е паметна за няколко страни. Едната е Куба, в която Фидел Кастро поема кормилото, след като прогонва диктатора Батиста. Кипър става независима държава и архиепископ Макариос е избран за президент. По-трагична е съдбата на Тибет, където Китай смазва въстание, прогонва Далай Лама и го заменя с марионетния Панчен Лама.

Между Великите сили има преди всичко диалог през 1959 г. Съветският лидер Никита Хрушчов и жена му обикалят САЩ по покана на президента Дуайт Айзенхауер през септември, след което Хрушчов разговаря с Мао Цзедун в Пекин. През лятото пък Хрушчов провежда прочутия Кухненски дебат с вицепрезидента на САЩ Ричард Никсън в Москва на Националната американска изложба.

Леден и горещ щат се присъединяват към САЩ – Аляска и Хавай.

Правата са закриляни в Годината на Земното прасе – създава се Европейският съд за човешките права, а в ООН е приета Декларацията за защита на правата на детето.

Не липсват и кралски сватби – японският престолонаследник принц Акихито (настоящият император) се жени за Мичико – първата простосмъртна, която сключва брак с имперския двор на Япония.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

Hot News

Днес се отбелязват 113 години от обявяването на Независимостта на България. Празничната дата, останала в сянката на Националния празник 3 март и Деня на съединението – 6 септември, все пак бележи […]

 

Днес ще има променлива облачност, над много райони намаляваща по-често до слънчево. След обяд главно над планините, а вечерта и над […]

 

Новата формация около Кирил Петков и Асен Василев набира 9% подкрепа от гласуващите. ГЕРБ си връща първото място със сериозна преднина […]

 
 

към началото