Себумът е причината, която води до лъскавината в Т-зоната на лицето, а не използването на олио за лице. Добре е да знаете тази важна информация, преди да продължите да четете. Маслата за лице имат основна задача да овлажняват кожата. В сравнение с обикновения крем, те осигуряват екстра порция хидратиране. Маслената им основа ги прави идеални за зимните дни, когато е студено и продуктите на водна основа трябва да се избягват. Маслата се абсорбират много по-лесно от повърхностния слой на кожата и я хидратират в дълбочина.

Маслата са добър вариант за хора с чувствителна кожа. Голяма част от съставките в тях са на растителна основа, което ги прави ефективни и безопасни. Маслото дава свежест на кожата на лицето и сияние отвътре, а не блясък по повърхността ѝ. Това ги прави приложими за нанасяне и върху мазна кожа. Погрешно е мнението, че ако имате мазна кожа, не трябва и да си помисляте за масло за лице. Има специални формули, които са създадени за мазна кожа и ще ви накарат да се пристрастите към олиото за лице.

Маслото за лице намалява и забавя появата на фините бръчки и линии, защото поддържа дълбоката хидратация на кожните клетки, като ги изглажда и уплътнява.

За кого е предназначено маслото за лице?

От този продукт могат да се възползват всички жени, тъй като той е подходящ за всички типове кожа, включително и мазна. Съществува теория, според която мазна кожа се третира именно с масло, тъй като това е начинът да се регулира производството на себума. Чувствителната кожа също е облагодетелствана, тъй като почти всички съставки в маслото за лице са с натурален растителен произход.

Защо трябва да го използвате?

Ако мислите, че обичайният ви крем за лице не е достатъчен за хидратирането на кожата ви, чудесна възможност за допълнителна хидратация е маслото за лице. То придава свежест и здравословен блясък. Естествените съставки в маслото насищат кожата с антиоксиданти, които се борят със стреса и негативните последици от свободните радикали. Ако кожата ви е по-груба и неравна, маслото ще я направи по-мека и еластична. Маслото може да подготви кожата за по-лесното абсорбиране на други продукти за грижа.

Как да го нанасяте?

Някои от маслата могат да бъдат използвани и през деня, и през нощта. За предпочитане е да го нанасяте като дневен овлажнител. Но имайте предвид, че ако смесите маслото за лице със слънцезащитен крем, той може да загуби част от своята SPF защита.

Преди да нанесете маслото, трябва да почистите лицето си с почистващ продукт и тоник. Ако серумът ви е по-лек от маслото, може първо да нанесете него, но ако е с по-плътна текстура – нанесете го след олиото.

Сложете няколко капки от маслото върху дланите си, размажете и разнесете по кожата на лицето си. Не търкайте, а притискайте нежно с пръсти и длани. Ако усещате, че маслото ви осигурява достатъчно хидратация, може да си спестите нанасянето на крем за лице. Сами трябва да прецените от какво се нуждае кожата ви.