твоята гледна точка
Интегрираният транспорт на Варна: Изпълнение 1 от 10
Автор Vnews, добавено на 19.03.2014 година, в категории: Вести, Коментари (0)

Само един от десетте компонента от проекта за интегриран градски транспорт – този за доставка на нови автобуси, е изпълнен към момента. Работата по всички останали закъснява, като две от обявените обществени поръчки – за публичност и финансов одит са обжалвани, което ги връща назад. Това стана ясно в комисията по транспорт към Общинския съвет. На практика проектът, работата по който стартира преди около две години, може да добие публичност, разчетена в 800 000 лв. по изискванията на ЕС, около година преди края му – юли 2015 г.

Четири конкурса се бавят в момента, заяви пред съветниците Биляна Якова, ръководител на екипа, който работи по проекта. Представителите му обясниха закъснението с процедурите по обжалване, към които според наблюденията им винаги се прибягва, както и със съгласуването с Управляващия орган на финансиращата европейска програма.

Създадено е общинско предприятие, което съгласно проекта ще е ангажирано с продажбата на билети и карти и заплащането на общинската фирма превозвач за изпълнените транспортни услуги. То обаче ще започне да функционира едва след като бъде изготвена новата транспортна схема, което се очаква да се случи най-рано след три месеца. Както е известно, проектът за интегриран градски транспорт предвижда и изграждането на автоматизирана билетна система и високоскоростно трасе от „Владиславово” до „Почивка”.

Независимо от забавянето Якова увери, че проектът има шанс да финализира в срок, а и да имало изоставане нямало риск за финансови санкции.  Управляващият екип разполагал с екшън план, в който е залегнало използването на възможността за удължаване на крайният срок.

Междувременно екип от 5-има души, представители на МРР, вече втори ден проверява в „Градски транспорт“ дали проектът се изпълнява според изискванията на финансиращия орган, научи vnews.bg.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

РЗИ Варна въведе строги антигрипни мерки, за да овладее епидемията. Лечебните заведения трябва да имат готовност за ограничаване разпространението на инфекции. При възможност след рязко увеличение на заболелите от грип да […]

 

Предлагат намаляване на скоростта по първокласните пътища от 90 на 80 км/ч

Поне 50 часа кормуване за книжка

Ще се прави одит за безопасността […]

 

След Бургас, Стара Загора, Шумен и Силистра, грипна епидемия вчера обявиха и областите Перник и Пазарджик. Здравните власти са изпратили препоръка […]

 
 

към началото