твоята гледна точка
Започва регистрация за прием в детските ясли
Автор Vnews, добавено на 19.02.2014 година, в категории: Вести, Коментари (0)

Регистрацията за прием в детските ясли във Варна започва на 20 февруари, четвъртък, от 11 ч. Съгласно нормативната уредба родителите могат да регистрират заявление за прием и да получат входящ номер по два начина  – на място във всяка детска ясла на територията на общината, и по електронен път – на сайта на община Варна – www.varna.bg, в раздел „Онлайн услуги” – „Прием в детските заведения” – „Прием в детски ясли”. Там в разделите „Целодневен прием” и „Полудневен прием”,  се ползва меню „Регистрация“, „Онлайн регистрация“ .

 

При успешно подадени данни се получава входящ номер и парола за потребителски профил. За да електронно регистриране на заявление за прием е необходимо да бъдат изпълнени едновременно следните условия:

1. Заявителят (родител/настойник) да има ЕГН, постоянен или настоящ адрес в община Варна и да фигурира в Локална база “Население” на общината.

2. Детето, подлежащо на класиране, трябва да е с минимална възраст – навършени три месеца в момента на регистрация. Максималната възраст, до която се допуска регистрация на заявление, е навършени 35 месеца в момента на подаване на документите.

3. Детето, подлежащо на класиране, трябва да има ЕГН, постоянен или настоящ адрес в община Варна, и да фигурира в Локална база “Население” на общината.

4. За детето да няма вече регистриран входящ номер за участие в класиране.

5. Детето да не е записано и да не посещава детска ясла.

6. За едно дете в яслена възраст може да се регистрират едновременно два входящи номера – един за кандидатстване за целодневен прием, и един – за полудневен. Ако детето е класирано за целодневен прием, то не може да получи входящ номер за полудневен прием.

Пояснения:

П1: Ако заявителят (родител/настойник) няма ЕГН, а ЛНЧ, може да изтегли заявление за прием от специализирания сайт за приема, да го попълни и регистрира на място в която и да е детска ясла на територията на общината.

П2: Ако детето няма ЕГН, а ЛНЧ, заявителят не може да регистрира заявление през Интернет, но може да изтегли заявление за прием от специализирания сайт за приема, да го попълни и регистрира на място в която и да е детска ясла на общината, независимо дали кандидатствате за нея или за някоя друга.

П3: Ако заявителят или детето, подлежащо на класиране, нямат постоянен или настоящ адрес в община Варна, е необходимо да регистрират такъв, за да могат да участват в централизирано класиране за прием.

П4: Заявление за участие в класиране може да се регистрира както по електронен път през Интернет, така и на място в което и да е детско заведение. Двата начина на регистрация са равнопоставени.

Внимание! Заявител може да бъде само родител или официален настойник. При записване на детето в детското заведение се извършва документална проверка за валидност на заявените данни и при открито несъвпадение детето се декласира и няма да бъде прието в детското заведение. То може да участва в следващи класирания с ново заявление и нов входящ номер.

Всички избрани критерии трябва да са актуални към момента на класиране. При потвърждаване на приема се извършва документална проверка за актуалност. При установено/и несъответствие/я детето се декласира и няма да бъде записано в детското заведение. То може да участва в следващи класирания с ново заявление и нов входящ номер. Проверката за липса на изискуеми данъчни задължения се извършва служебно при записване на детето.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Съдът на Европейския съюз постанови, че Обединеното кралство може едностранно да отмени Брекзит без разрешението на останалите 27 страни членки на Европейския съюз. Съдиите от върховния съд на ЕС определиха, че […]

 

Администрацията на Фейсбук забранява на потребителите да публикуват в социалната мрежа не само порнография, но и фрагменти от еротични танци, снимки […]

 

Коледно-новогодишните празници ще са по-топли от нормалното и без сняг. Това прогнозира пред „Фокус“ климатологът проф. Георги Рачев. Единственият шанс да […]

 
 

към началото