твоята гледна точка
До края на годината обещават още 90 км нови магистрали
Автор Vnews, добавено на 22.01.2014 година, в категории: Вести, Коментари (0)

До края на годината ще бъдат пуснати 90 км нови пътища, предимно автомагистрали, съобщава „Монитор”.Напълно ще бъде пуснат аутобанът към Капитан Андреево, като от него остава да се достроят около 75 км. В началото на юни се очаква гръцката фирма „Актор”да успее да завърши 15-те км от Сандански до Кулата Отсечката е четвъртият лот от автомагистрала „Струма” и трябваше да бъде пусната в експлоатация на 5 март. По време на строителството обаче се разбра, че проектът е грешен и в него няма нанесени инженерни съоръжения. Това наложи забавяне на строежа с 3 месеца и нови отчуждителни процедури.„Надявам се отчуждаването да стане възможно най-бързо, за да не се забави отново довършването на проекта”, каза шефът на АПИ инж. Чайков. „За съжаление Конституционният съд малко ни ограничи във възможностите, след като отмени предварителното изпълнение на проектите. Сега трябва да се уведомява всеки един собственик и да се получи съгласието му, че е съгласен с оценката и след изплащането є едва тогава може да се започне с реализацията на проекта”, уточни той.По думите на шефа на АПИ до края на декември трябва да са готови обходният път на Враца и първият участък от Западната дъга на столичното околовръстно шосе между бул. „Европа” и източния край на автомагистрала „Люлин”.„Надявам се до края на януари да успеем да обявим поне един от търговете за ремонт на старите участъци на автомагистрала „Тракия”, каза още Чайков. „Ще бъдат ремонтирани участъците между София и Пловдив от 6-и до 10-и км, от 63-ти до 90-и (преди Пазарджик) и на 131-ви км преди Пловдив. Срокът за ремонтите е фиксиран на 18 месеца. Има и друго изрично изискване да не се работи в петък и неделя следобед и по големите празници, за да не се затруднява трафикът”, припомни пътният шеф. Най-късно в началото на февруари ще подпишемдоговор за строителството на Северната скоростна тангента на София”, уточнява Чайков. „Очакваме решение на ВАС за втория участък на Западната дъга на околовръстното. При положение че всичко е наред, реализацията на този проект очаквам да започне до края на годината”, прогнозира той.По думите му през тази година ще започне и рехабилитацията на пътя Дупница – Самоков, ще търсим изпълнител и за основния ремонт на отсечка от 10 км в Конявската планина от пътя София – Кюстендил. Изпълнението на последните 2 проекта ще бъдат финансирани със средства от Европейската инвестиционна банка (ЕИБ).Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Пакет от мерки, за да задържи децата в клас, предприема министерството на образованието. Сред тях е олекотяване на учебното съдържание.

Трябва да има сериозно олекотяване на учебното съдържание, защото в момента то […]

 

Днес православната църква отбелязва християнския празник Цветница, наричан още Връбница. По традиция той е винаги седмица преди Великден и е един […]

 

Днес православните християни отбелязват Лазаровден. В основата за празника е библейската притча за възкресението на Лазар от Исус Христос.
В българските традиции […]

 
 

към началото