твоята гледна точка
Нова група в Общинския съвет
Автор Vnews, добавено на 10.12.2013 година, в категории: Вести, Коментари (0)

Четирима общински съветници се обединиха в нова група в местния парламент. Тя ще се казва Граждански експертен център. В нея влиза Миглен Тодоров, който през 2011 г. стана съветник с листата на „Атака“, но преди месец се разграничи от партията на Волен Сидеров и се обяви за независим. Той ще е председател на новата група, чиито членове още са тримата съветници от „Българска партия Либерали”: Галина Крайчева-Иванова, Пламен Георгиев и Добромир Джиков.

Групата вече е депозирала искане до председателя на Общинския съвет Иван Луков за вписаване в регистрите. Още на сесията в петък ще бъде гледано и предложението на четиримата Добромир Джиков да стане зам.-председател на Общинския съвет – право, което има всяка отделна група в местния парламент.

С формирането на Граждански екпсертен център групите във варненския Общински съвет официално стават 5 заедно с ГЕРБ (14 човека) , БСП (8), СДС-ДА (9 – бившите 3 от ДПС, 1 от СДС, 2 от „Варна утре“, 1 от ОБТ, 2 от КП „Свободен избор – Екогласност“) и Алианс за Варна(4 – 3 от „Нашият град“ и 1 от „Атака“). Без да принадлежат към отделна група в съвета влизат двамата представители на БАСТА, напуснали ГЕРБ, 2-мата от ДСБ, бившият лидер на ВМРО Костадин Костадинов,“колежката“ му от коалиция „Варна утре“ Снежана Донева, както и тримата от КП „Промяна за Варна“,  които все по-често гласуват с БСП. Трима пък от съветниците – от групата на Марешки, напуснаха още през март и на тяхно място не влезе никой.

„Групата, която създадохме, е от експерти, обединяващи съветници, избрани като гражданска квота на варненци. Създадохме я, защото в конфигурацията на сегашния общински съвет нямаме чуваемост и срещу партийното високомерие при взимането на решенията“, каза за varnautre.bg Добромир Джиков.



Споделете текущата публикация:

Коментирай





Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!



Реклама

advert-vnews1

Hot News

Европейският парламент, Съветът на ЕС и Европейската комисия се споразумяха късно вечерта за правилата за авторското право в епохата на цифровите технологии. Занапред творците и издателите на новини ще имат правомощието […]

 

С мнозинство от 460 гласа Европейският парламент прие регламента за европейските фондове на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, според който в […]

 

Артефакт, изработен от теракота, е открит при разкопките на раннохристиянския манастир в местността Джанавара във Варна, предаде БНР.

Находката представлява маска или […]

 
 

към началото