твоята гледна точка
Топъл обяд за 400 варненци
Автор Vnews, добавено на 30.11.2013 година, в категории: Вести, Коментари (0)

На 2-ри декември от 13:00 часа в ресторант „Евъргрийн“ (гр. Варна, ж.к. Чайка бл. 193) ще бъде открит с водосвет новият сезон на проекта на Фондация БНП Париба България “Социална кухня” в гр. Варна. За седма поредна година 400 души ще получават топъл обяд всеки работен ден от 2-ри декември 2013 г. до 31 март 2014 г. Раздаването на храната ще се осъществява в два ресторанта. На откриването ще присъстват г-жа Таня Манолова – регионален мениджър на БНП Париба С.А. – клон София Черноморски Регион, г-жа Даниела Чикова – ръководител клон Варна на БНП Париба С.А. – клон София, както Г-жа Маргарита Драгнева, представител на СА «Св. Андрей», партньор по проекта. Още от 2002 г. насам, проектът „Социална кухня” успешно помага на хора в неравностойно положение в София като им предоставя топъл обяд по време на студените месеци. Първоначално бенефициери са 150 души, а днес 1350 души в неравностойно положение в нужда получават топла храна през зимата в София. От 2007 г. БНП Париба България организира „Социална кухня” за 400 души и във гр. Варна. Инициативата на служителите на банката, сътрудничеството и помощта на СА «Св. Андрей» правят възможно вече традиционното осъществяване на проекта в морския град. Така и през тази зима, за седма поредна година, Фондация БНП Париба България продължава хуманната инициатива за подпомагане на възрастни хора в нужда във Варна. Благотворителният проект е финансиран с дарения на фондация БНП Париба, БНП Париба С.А. – клон София и служители на банката, както и с ценната подкрепа на партньори като Международен дамски клуб София, Астра Зенека, Делойт България, Диматекс/Тексар, Алкомет, Екофарм, София Франс Ауто, Пластхим, СТН и частни лица. От своя страна СА „Св. Андрей” се ангажира с подбирането и информирането на възрастните и социално слаби хора според техните нужди. Огромният брой благодарствени писма свидетелстват за ползата от проекта, който е отличен и от българската бизнес общност – през ноември 2006 г. Форумът на българските бизнес лидери връчи първа награда на проекта „Социална кухня” в категорията “Инвеститор в обществото”. През 2009 г. проектът получи награда БНП Париба Иновация за корпоративна социална отговорност.



Споделете текущата публикация:

Коментирай





Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!



Реклама

advert-vnews1

Hot News

Приоритет на ДПС е партийната субсидия да остане 11 лева.

Това обяви изненадващо зам.-шефът на парламентарната група на движението Йордан Цонев. Допреди 3 дни ДПС настояваше субсидия да няма, като това обаче […]

 

Къпането в морска вода е добро за цялостното тонизиране на тялото, тъй като тя съдържа витамини и минерали, почти идентични със […]

 

Започването на училище по-късно през деня може да има значителен положителен ефект върху тийнейджърите от мозъка до телата им.

Констатацията е от […]

 
 

към началото