твоята гледна точка
Ядките намаляват с една пета риска от смърт от рак и инфаркт
Автор Vnews, добавено на 22.11.2013 година, в категории: Здраве и красота, Коментари (0)

За хората, които не гледат на ядките като на „демони“ заради високото им мастно съдържание и не се притесняват да ги похапват редовно, рискът от смърт от сърдечносъдови заболявания и рак е по-нисък с една пета, съобщават Ройтерс и в. „Дейли мейл“, позовавайки се на резултатите от американско проучване, обхванало близо 120 000 души.

Авторите му от болницата „Бригам енд уиминс“ в Бостън са установили, че колкото по-голямо е количеството на редовно консумираните ядки, толкова по-значителен е благоприятният ефект.

Всекидневната консумация на шепа ядки понижава риска от смърт по каквато и да е свързана със здравето причина с една пета, като понижава опасността от фатален изход от сърдечносъдови болести с близо 30 процента и от рак с 11 процента.

Специалистите напомнят, че ядките съдържат ненаситени мастни киселини, витамини, минерали и други полезни съставки, които понижават холестерола и възпаленията.

Няколко предишни проучвания са разкрили ползата от консумацията на ядки за намаляване на риска от болести на сърцето, диабет и рак на дебелото черво. За пръв път обаче специалистите правят мащабно проучване за ефекта от консумацията на ядки върху процентите на смъртност от различни заболявания.



Споделете текущата публикация:

Коментирай





Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!



Реклама

advert-vnews1

Hot News

След 4-часови дебати ПК „Финанси и бюджет“ одобри проектобюджета на Варна за 2021 г. Той е в размер на 556,7 млн. лева, от които 68,63 млн. лева ще бъдат осигурени по […]

 

До три месеца се очаква ЕС да бъде технически готов за въвеждане на единен номер за хората, които са ваксинирани срещу […]

 

Отрасловият съвет предлага на министъра на образованието и науката да бъде променен графикът на предвидената пролетна ваканция, съобщава Диян Стаматов – […]

 
 

към началото