твоята гледна точка
Въздухът във Варна и още 12 града не става за дишане
Автор Vnews, добавено на 06.11.2013 година, в категории: Вести, Коментари (1)

Запрашаването на въздуха в 13 града е увеличено до три пъти, съобщиха от агенцията по околна среда. Става дума за Благоевград, Бургас, Несебър, Варна, Перник, Пловдив, Русе, Смолян, София, Стара Загора, Сливен, Димитровград и Шумен. Стойностите са между 1.01 и 3.37 пъти над средните норми, като най-силно е запрашаването в Пловдив – при автоматичната измервателна станция „Каменица”.Преди около две седмици Европейската агенция за околната среда изнесе данни за качеството на въздуха в различни европейски градове. Така стана ясно, че въздухът в България е най-сериозно замърсен с микроскопични прахови частици, водороден оксид и серен диоксид. Четири са родните градове в топ 5 на ЕС по запрашаване на въздуха. Перник държи непрестижното първо място, следван от Пловдив, Плевен и Добрич. Според европейските експерти проблемът у нас се дължи на кризата и факта, че нашенците предпочитат да се отопляват с печки на дърва.Споделете текущата публикация:

Един коментар до сега

  • иванов:

    А дали някой европейски експерт може да провери и сравни степента на насищане с аерозолни разпръсквания /“Кемтрейлс“/ над България и над Швейцария и Австрия, да речем, а може и над Сърбия и Хърватия, над Чехия, а защо не и над Англия…. Предполагам, че отговорът тогава ще произлезе от самосебе си. Не отричам констатациите за причините, изнесени в горната публикация, но нима в изредените балкански държави да не ползват твърдо гориво, или пък в планинска Швейцария……
    И ако няма такъв европейски експерт, който да рискува да извърши и огласи проучването, няма ли един поне българин – куражлия, който да го стори?


Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

От днес, със заповед на министъра на здравеопазването, издадена на 26 февруари, се облекчават някои от въведените противоепидемични мерки.

Между 6.00 и 23.00 ч., се разрешават посещенията в заведения за хранене и […]

 

След 4-часови дебати ПК „Финанси и бюджет“ одобри проектобюджета на Варна за 2021 г. Той е в размер на 556,7 млн. […]

 

До три месеца се очаква ЕС да бъде технически готов за въвеждане на единен номер за хората, които са ваксинирани срещу […]

 
 
Още от Вести
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

към началото