твоята гледна точка
Служителите на „Транстриумфэ“ внасят подписка в общината, протестират символично до 6-и ноември
Автор Vnews, добавено на 30.10.2013 година, в категории: Вести, Коментари (0)

В рамките на днешния ден (вторник, 29 октомври) представители на Стачния комитет в „Транстриумф Холдинг“ АД се срещнаха последователно – с председателя на Общинския съвет г-н Иван Луков и с ръководството на Дружеството.
В рамките на първата среща, на която необяснимо за нас отсъстваше г-н кмета Иван Портних, получихме уверението на председателя на Общинския съвет, че в рамките на една седмица ще ни бъде предложено – на нас и на ръководството ни, извънредна мярка, която да гарантира сигурността на работните ни места в обслужването на общинската транспортна схема.
Снощи, в 18.00 часа, ние – представителите на Стачния комитет, които участвахме в срещата с г-н Луков, запознахме работниците във фирмата с уверенията, които получихме. На срещата в базата на „Транстриумф“ присъстваха повече от 350 души, които категорично обявиха, че няма да допуснат да бъдат приспивани от Общината с обещания, които не носят никаква сигурна гаранция за работата ни. Изпълнителният директор на дружеството г-н Шакариян, който заедно с екипа си слезе в Базата, за да се срещне с работниците, също призна, че не знае повече от нас за тази мярка, която Общинският съвет се готви да ни предложи. Г-н Шакариян обясни на работниците и служителите от дружеството, че никой не е коментирал с него параметрите на работа. Той каза, че, ако фирмата бъде подизпълнител, но с минимален брой линии, „Транстриумф“ няма да е в състояние да обслужва лизинга на новите автобуси, които Дружеството закупи със собствени средства преди няколко години.
Въпреки повишеното напрежение сред работниците се обединихме около становището до другата сряда – 6 ноември, да запазим символичните форми на протест, които са в сила от миналия петък, като запазваме правото си след тази дата, ако Общината не ни предложи документ, който гарантира хляба ни, да преминем и към ефективни форми на гражданско неподчинение.
Тези свои намерения ние ще обявим на сесията на Общинския съвет утре – сряда, 30 октомври. На нея ще депозираме и повече от 6500 подписа, които варненци поставиха само за няколко дни в защита на исканията ни за гарантиране на работните ни места.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

РЗИ Варна въведе строги антигрипни мерки, за да овладее епидемията. Лечебните заведения трябва да имат готовност за ограничаване разпространението на инфекции. При възможност след рязко увеличение на заболелите от грип да […]

 

Предлагат намаляване на скоростта по първокласните пътища от 90 на 80 км/ч

Поне 50 часа кормуване за книжка

Ще се прави одит за безопасността […]

 

След Бургас, Стара Загора, Шумен и Силистра, грипна епидемия вчера обявиха и областите Перник и Пазарджик. Здравните власти са изпратили препоръка […]

 
 

към началото