твоята гледна точка
Чипсът води до оглупяване
Автор Vnews, добавено на 20.09.2013 година, в категории: Здраве и красота, Коментари (0)

Лекарите отдавна предупреждават за рисковете от прекаляването с чипса, но ново изследване разкри вреда от пържените картофени кръгчета върху психиката на малките деца.

Чипсът влияе на холестерола в кръвта и води до наднормено тегло. Също така има отрицателно въздействие върху сърдечно-съдовата система, а в ранна детска възраст води до проблеми в психическото развитие.

Изследователи от университета в Бристол провели задълбочено проучване на проблема, допълва БГНЕС.

Те изследвали група деца между 3 и 4 години, някои от които консумирали чипс всеки ден. Резултатите при тях показали нарушения на паметта, ниско ниво на творческо мислене и понижена концентрация.

Такива деца намаляват успеха си в училище и имат поведенчески проблеми в семейството и в класната стая.

Изследването показва, че причината за проблема са наситените мазнини в продукта. Те пречат на правилното функциониране на мозъка на детето и неговото хармонично развитие.

Най-тревожен е фактът, че последствията от прекомерната употреба на чипс в ранна възраст са необратими. Ето защо специалистите препоръчват на родителите напълно да премахнат пържените картофи и чипса от храната на децата си.



Споделете текущата публикация:

Коментирай





Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!



Реклама

advert-vnews1

Hot News

Днес православната църква отбелязва християнския празник Цветница, наричан още Връбница. По традиция той е винаги седмица преди Великден и е един от светлите пролетни празници. Посветен е на тържественото посрещане на […]

 

Днес православните християни отбелязват Лазаровден. В основата за празника е библейската притча за възкресението на Лазар от Исус Христос.
В българските традиции […]

 

Компания, близка до лидера на НФСБ Валери Симеонов, е построила жилищен блок върху парцела, който той и фирма „СКАТ“ придобиват от […]

 
 

към началото