твоята гледна точка
Темида каза тежката си дума по спора МГ-„Захари Стоянов“
Автор Vnews, добавено на 12.09.2013 година, в категории: Вести, Коментари (0)

Състав на Върховния административен съд излезе с Определение по хода на оспорено решение на Административен съд – Варна, който се е произнесъл по поредица от актове на Общински съвет Варна за предоставяне на общинска сграда за образователни нужди на две варненски училища.

По молба на ответната страна – Общински съвет Варна, Върховния административен съд бе сезиран с искане за допускане на предварително изпълнение решения 378 и 379 на Общински съвет- Варна, взети на 16 и 17 май 2012 година. Според молителя е налице важен обществен интерес от изпълнението на двата акта по отношение на управлението на сградата. Още повече заради наближаващото начало на учебната година ръководствата на Основно училище”Захари Стоянов” и на Математическа гимназия „Д-р Петър Берон” трябва да получат яснота за съвместното управление на общинската сграда .

В Определението на състава на ВАС – Трето отделение се констатира, че заради настъпващото начало на учебната 2013/2014 г. за двете училища и липсата на доказана възможност за друг вид обезпечение на интересите на засегнатите лица и конкретно на учещите и преподаващите в МГ „Д-р Петър Берон”, предварителното изпълнение би гарантирало защита на особено важен обществен интерес. – правото на образование за всеки един от засегнатите ученици.

Определението на ВАС подлежи на обжалване с частна жалба пред петчленен състав на Върховен административен съд.

Пълният текст на съдебното определение е публикуван на уебсайта на ВАС в деня на обявяването и е на адрес http://www.sac.government.bg/court22.nsf/d038edcf49190344c2256b7600367606/4e2939ef6bafd426c2257bdd00466c4b?OpenDocumentСподелете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Шестима червени депутати напуснаха парламентарната група на БСП във вторник.

Това са Красимир Янков и Валери Жаблянов, бившият кмет на Враца Николай Иванов, както и депутатите от София-област, Варна и Бургас – […]

 

До края на пандемията от коронавирус всеки пенсионер ще получава по 50 лв. допълнително на месец, а след това ще се […]

 

Знакови за БСП лица изпадат от новия състав на Националния съвет на БСП след вота на делегатите на 50-ия юбилеен конгрес. […]

 
 

към началото