твоята гледна точка
До 31 март преиемат номинации за награди “Варна”
Автор: Пресцентър ОбС-Варна, добавено на 24.02.2021 година, в категории: Вести, Коментари (0)

Приемат се номинации за присъждане на награди „Варна“ за ярки постижения в областта на културата. Срокът за кандидатстване е най-късно до 31 март 2021г., като след тази дата предложения няма да се разглеждат.

Номинациите са писмени и се адресират до ПК „Култура и духовно развитие“ на Общински съвет – Варна. Право на участие в конкурса имат отделни творци и творчески колективи. Предложения за отличаване на произведения на творци и творчески колективи, дейци на културата и институции могат да правят творчески съюзи и сдружения, организации, граждани.

Документите, които се изискват, са: мотивировка nа кандидатурата в размер до две машинописни страници; кратки биографични данни на автора (твореца или творческия колектив) и авторски материал или презентация на произведението.

Членовете на журито за награди „Варна“ също могат да правят мотивирани предложения по време на заседанията, които се отбелязват в протоколите.

Съгласно статута на отличието голямата награда „Варна“ е една и се дава за цялостно творчество и изключителни постижения и принос в националната култура на творец, живял и творил във Варна, или на творчески колектив и културен институт, работещ на територията на общината.

С награда „Варна“ се отличават също творци и творчески колективи с конкретно произведение, реализирано на територията на града, или художествен факт с реален принос за културния живот на Варна за съответната година. Присъждат се награди в следните девет категории: литература, изобразителни изкуства, театър, опера, музика, танц, кино, архитектура и  журналистика.

Наградите са форма на стимулиране на най-обещаващите интересни явления в областта на културата, таланта и творческата активност в контекста на спецификата на културната среда на община Варна.

Награда „Варна“ е признанието на гражданите на общината към творците и дейците на културата на Варна за техните творчески постижения през годината и за заслугите им в развитието на българската национална култура и за издигане равнището на духовния живот на града.

Пълният текст на съобщението на ПК „Култура и духовно развитие“ е публикуван на сайта на Общинския съвет .Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Времето ще бъде предимно облачно – максималните температри ще са предимно между 10° и 15°. Това съобщи за „Фокус“ дежурният синоптик Виктория Клещанова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Днес ще […]

 

Страните от Европейския съюз фиксираха на една година валидността на действие на регламента за европейски санитарен сертификат, имащ за цел да […]

 

„Над 750 000 допълнителни дози от ваксината на „Пфайзер“ ще получи България, благодарение на европейската солидарност“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов […]

 
 
Още от Вести
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

към началото