твоята гледна точка
Три района във Варна с по още един зам.-кмет
Автор Vnews, добавено на 12.12.2020 година, в категории: Властта, Коментари (0)

Предвижда се увеличаване на броя на заместник-кметовете на три районни кметства във Варна. Общинските съветници от временната комисия „Структура и общинска администрация“ одобриха предложението за промяна в структурата и числеността на администрацията на районите „Одесос“, „Младост“ и „Владислав Варненчик“, но крайното решение ще бъде взето от Общинския съвет, уточнява пресцентърът на градския парламент.

В мотивите за предложението се посочва, че след приключване на големите инфраструктурни проекти, финансирани от европейските програми, приоритетите на Община Варна са насочени към подобряване на периферната инфраструктура – ремонти на малките улици и на междублоковите пространства, изграждане на зони за отдих, детски и спортни площадки, паркинги във всички райони на града. Реализацията на тези дейности, част от които вече са в процес на изпълнение, а други са заложени в перспектива, изисква стриктно наблюдение, координация и контрол. Това предполага и наличието на повече длъжности с ръководни и организационни функции.

Наред с това се отчита и увеличен обем работа в районните администрации. На кметовете на райони са възложени контролни функции по отношение на дейностите, свързани със сметопочистване и сметоизвозване, поддържане на зелената система, прокопавания на улични платна и тротоари, управление на етажната собственост, програмите за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и др., се посочва в мотивите.

Членовете на комисията одобриха и промени в числеността на ОП „Паркинги и синя зона“. Предприятието управлява Рибарско пристанище-Варна   в „Аспарухово“ и предстои да поеме   управлението на пристанище „Карантината“ след въвеждането му в експлоатация. За нормалното и ефективно обслужване на двете пристанища е необходимо увеличаване на персонала. Длъжностното щатно разписание ще бъде допълнено с 21 души, с което общата численост на ОП „Паркинги и синя зона“ ще стане 244 служители.  

На днешното онлайн заседание съветниците одобриха също правилниците за работата на общинските предприятия  „Управление на проекти и озеленяване“, „Спорт-Варна“, „Транспорт и автоматизирана система за регулиране на уличното движение“ и  „Паркинги и синя зона“ и съответните организационно-управленски структури.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

„Разумно е да върнем децата в училище. Ще ги редуваме, ще се започне с приоритетните класове. До пролетта ще редуваме посещението на учениците в учебните заведения с дистанционно обучение“, това каза […]

 

Обмислят и плексигласови прегради в помещенията, за да пазят изборните експерти
Гласуваме и с изтекла лична карта, отварят специални секции в COVID […]

 

Студено време ни очаква през почивните дни, което ще продължи до вторник. Затопляне от югозапад ще има в сряда. Това прогнозира […]

 
 

към началото