твоята гледна точка
Радев освободи Николай Милков като свой секретар, праща го посланик в Париж
Автор: 24 часа, добавено на 04.11.2020 година, в категории: Изборът, Коментари (0)

Президентът освободи Николай Милков като свой секретар по външна политика поради преминаване на дипломата на друго външнополитическо назначение. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Румен Радев удостои Николай Милков с Почетния знак на държавния глава.

Николай Милков заминава посланик в Париж.                                                                                                                                                                      Той е роден на 10 декември 1957 г. в София.

През 1976 г. завършва 9-а гимназия с преподаване на френски език, а през 1983 г. – Департамента по Международни отношения на УНСС в София с образователна степен магистър.

В първите години след дипломирането си се занимава с научно-преподавателска дейност и през 1991 г. му е присъдена научната степен „доктор на историческите науки“.

От 1992 до 1997 г. и в периода от 2010 до 2013 г. работи в Министерството на отбраната, като последователно е референт за НАТО, съветник на министъра на отбраната, помощник-началник на сектор в Служба Военна информация и първият постоянен секретар на отбраната.

От 1997 г. преминава на работа в Министерството на външните работи, където последователно заема длъжностите началник на отдел в Дирекция „Човешки ресурси“, директор на Дирекция „Координация и анализ“, заместник-министър на външните работи, отговарящ по въпросите на сигурността, НАТО, отношенията със страните от Балканите и Европа. В това си качество е секретар на Междуведомствения съвет за участие в НАТО, член на Междуведомствената комисия по експортен контрол, участник в делегациите, представляващи България в 52-ата, 53-ата, 54-ата и 55-ата сесии на Общото събрание на ООН.

От 2001 до 2003 г. Николай Милков е извънреден и пълномощен посланик в Румъния, от 2005 до 2009 г.– генерален консул в Ню Йорк.

В периода от 2013 до 2017 г. е извънреден и пълномощен посланик в Канада.

Владее английски, френски и руски, ползва испански език.

Женен, с две дъщери.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Извънредната епидемична обстановка да бъде удължена с три месеца, считано от 1 февруари – т.е. до края на април, предлага здравният министър проф. Костадин Ангелов. Това обяви самият той по време […]

 

Оттук нататък ни очаква топло време. Има много голяма вероятност във вторник в София да вали. До края на месеца ще […]

 

Разхлабване на противоепидемичните мерки в определени сектори и бизнеси бе обсъдено на работно съвещание, свикано от министър-председателя Бойко Борисов. В него […]

 
 

към началото