твоята гледна точка
Проф. Радослав Радев, доц. Стоян Павлов и екипът на проф. Вилиян Платиканов бяха удостоени с награди „Варна“
Автор Vnews, добавено на 29.10.2020 година, в категории: Вести, Коментари (0)

На тържествена церемония в Юнашкия салон във Варна бяха връчени ежегодните отличия за награда „Варна за 2020 г. Представители на МУ-Варна станаха носители на наградата в категории „Обществени науки и „Природни науки“.

С индивидуална награда „Варна бе удостоен проф. д-р Радослав Радев за цялостен принос в научно-изследователската, преподавателска и лечебна дейност в сферата на здравеопазването.

„Наградата, която днес получавам, е и лична, и институционална. Няма как да отделиш личния си живот от живота и работата на институциите, които представляваш МУ-Варна и УМБАЛ „Света Марина“ Варна. Всеки ден ние правим нещо ново изграждаме и себе си, изграждаме и университета, градим своя град и ми се иска в един момент това нещо да ни помогне да си кажем „Нашият град е нашата крепост“. Въпреки че условията, в които живеем в момента, не са нормални, нямам притеснение и знам, че това скоро ще свърши и отново ще бъдем усмихнати, ведри и без маски. Благодаря за наградата!“ каза проф. Радев, след като получи наградата.

Колективна награда в категория „Природни науки получи екипът по донорство и трансплантации на УМБАЛ „Света Марина“ – Варна с ръководител проф. д-р Вилиян Платиканов за изключителни заслуги в развитието на донорството и трансплантациите в България.

Проф. Платиканов се обърна към присъстващите с думите: „Нашият екип от близо 150 човека работи по различно време, с различни хора, по различни начини неспирно и ще продължава, защото знаем, че някъде някой зависи от нас как ще живее по-нататък. Благодаря за наградата“.

Награда Варна получи и научен колектив от МУ-Варна и ВСУ „Черноризец Храбър“ с ръководители доц. д-р Стоян Павлов и доц. д-р Галина Момчева за научно-изследователска екосистема по анализ на биомедицинскиизображения БиоМед Варна.

Наградите бяха връчени от кмета на град Варна г-н Иван Портних и председателя на Общинския съвет г-н Тодор Балабанов.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Средства, които да се ползват приоритетно за връщане на парите на клиентите за провалените ваканции заради пандемията и разплащане с доставчици ще бъдат отпуснати безвъзмездно на туроператорите и туристическите агенти от […]

 

Има описани случаи на повторна инфекция с коронавирус, доказано е, че вторият вирус е различен от първия. Това заяви пред БНТ […]

 

Може да достигнем най-ниските температури за декември в следващите 2 дни. Сутрешните температури ще се понижат на места до минус 12-минус […]

 
 
Още от Вести
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

към началото