твоята гледна точка
Горещият чай може да е опасен
Автор Vnews, добавено на 06.10.2020 година, в категории: Здраве и красота, Коментари (0)

Чаят може да провокира появата на рак. Това заяви ендокринологът Зухра Павлова в своя Инстаграм.

Тя отбеляза, че ракът на хранопровода е „национална болест“ на народите, които пият големи количества топли напитки. И така, горещият чай изгаря гърлото, което може да доведе до дегенерация на лигавиците.

Павлова потвърди думите си с изследване на учени, които в продължение на десет години проследяват група хора в североизточната част на Иран. През този период рак на хранопровода е открит при 328 души, като в 90% от случаите се разболяват тези, които пият най-малко 700 милилитра много горещ чай на ден.

Идеалната температура на тази напитка, както отбелязва ендокринологът, е 60 градуса.

„При нея чаят е горещ, но не пари. Как можете да разберете дали температурата е правилна? Уви, нямам по-мъдър съвет, освен да опитате водата с пръст. Ако можете да я понесете, можете да пиете“, каза тя.

В същото време тя припомни уникалните детоксикиращи свойства на чая – тази напитка помага за премахването на вредните вещества от тялото, а някои видове чай са полезни при бъбречни заболявания.

Храна обаче не трябва да се консумира с тази напитка, тъй като това ще премахне полезните вещества от тялото, намалявайки количеството калций, витамини А и В.

Най-добре е да пиете чай един час след хранене.



Споделете текущата публикация:

Коментирай





Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!



Реклама

advert-vnews1

Hot News

Предстоят трудни месеци в момент, когато разрастването на пандемията от COVID-19 принуждава властите да налагат нови рестрикции, след като редица страни отчетоха рекорден ръст на инфекциите, а целият континент надхвърли прага […]

 

Премиерът Бойко Борисов е с положителен ПСР за коронавирус, но е в кондиция и продължава да работи,щ. Това става ясно от […]

 

„Проучване на университета в Тексас показва, че най-рисковото място за зараза с COVID-19 са заведенията на закрито. Едва на 7-8 място […]

 
 

към началото