твоята гледна точка
Европроект дава нови възможности за хората над 50 г.
Автор Vnews, добавено на 01.10.2020 година, в категории: Бизнес, Коментари (0)

Проект “Създаване на умения за дигитално предприемачество у възрастните чрез иновативна обучителна система”, накратко eDigiStars е международна инициатива, в която се включват партньори от осем държави от целия Дунавския макрорегион.

Три организации, представляващи различни групи заинтересовани лица се включват от България. Това са Агенцията по заетостта, която комуникира с хора, търсещи работа и им осигурява реализация, Българската стопанска камара, която представлява интереса на бизнеса и иновационната НПО – Сдружение “Бизнес Агенция”, базирана във Варна, която се занимава с търсене на възможности за подобряване на политиките за повишаване конкурентоспособността на българската икономика.

Проектът цели да осигури модели за стартиране на кариера като дигитални предприемачи на хора над 50 г., както и на такива, които срещат трудности да се намерят работа. По проекта трите организации ще работят заедно със стремежа да се ​​създадат устойчиви структури, които да помогнат на  възрастните хора да намерят заетост в дигиталната сфера. Тяхна цел ще бъде ​​внедряването и адаптирането на схеми за обучение по дигитално предприемачество за нуждите на целевата група в определената възрастова група и изграждане на  доверие към възрастни дигитално самонаети сред индустрията и бизнеса. eDigiStars има за цел да разработи, пилотира и осигури устойчивост на иновативна система, която уникално съчетава инструменти за множество целеви групи. Тя се състои от 3 модула – единият ще дава възможност на възрастните хора да преминат към цифрова самостоятелна заетост; вторият ще работи за адаптиране на съществуващите образователни курсове към нуждите на възрастните хора и третият – ще предоставя официално признати сертификати за придобитите нови компетенции.

В екипа са 19 партньори от 8 държави – Словения, Унгария, Австрия, Чехия, Босна и Херцеговина, Украйна, България, Румъния, които ще работят заедно.

Бюджетът на целия проект е 1.892.439,00 евро, продължителността му – 1. 07. 2020 до 31.12.2022.

 Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

„Проучване на университета в Тексас показва, че най-рисковото място за зараза с COVID-19 са заведенията на закрито. Едва на 7-8 място по риск е градският транспорт. Културният човек трябва да вземе […]

 

Тази нощ в 4.00 часа местим стрелките на часовника с един час назад заради преминаването към зимно часово време.

През март миналата […]

 

1595 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалите 24 часа, което е със 123 случая повече от вчера. За последното […]

 
 

към началото