твоята гледна точка
146 първокласници в Аксаково влизат в час на 15 септември
Автор Vnews, добавено на 14.09.2020 година, в категории: Вести, Коментари (0)

146 деца от община Аксаково ще влязат за първи път в класните стаи на 15-и септември. Единствените помалки от тях ученици в общинските училища ще са 70 възпитаници на подготвителните групи в тях. В училищата на територията на общината четири основни и две средни, общият брой на учениците през тази учебна година е 1522.

В шестте общински детски градини ще бъдат обгрижвани общо 588 деца, 119 от които в подготвителни групи.

В началото на новата учебна 2020/2021 година, капацитетът на детските градини и училищата е достатъчен, за да бъдат обхванати всички деца и ученици, които живеят в град Аксаково и Общината, коментира кметът инж. Атанас Стоилов.

Новата учебна година в Аксаково започва и в Центъра за подкрепа за личностно развитие с 20 групи за развитие на интересите, способностите, компетентностите и изявата на децата в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта.

Материалнотехническата база на училищата и детски градини е в отлично състояние и отговаря на санитарнохигиенните и противопожарни изисквания за организация на образователновъзпитателния процес. В детските градини и училищата на територията на Община Аксаково няма недостиг на персонал.      

В сила са заповеди на Кмета на Общината и на Директорите на детските и учебни заведения за спазване на  противоепидемичните мерки във връзка с обявената епидемична обстановка и предпазване от COVID 19.    

Децата и учениците сутрин се приемат от фелдшер и медицински сестри. В сградите на образователните институции не се допускат външни лица. Ако това е наложително, то се случва при строго спазване на противоепидемичните мерки.

 Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

До края на пандемията от коронавирус всеки пенсионер ще получава по 50 лв. допълнително на месец, а след това ще се прави индексация на доходите на възрастните хора.

Това решение обяви премиерът […]

 

Знакови за БСП лица изпадат от новия състав на Националния съвет на БСП след вота на делегатите на 50-ия юбилеен конгрес. […]

 

169, с 86 по-малко от вчера, са новозаразените с коронавирусна инфекция лица при направени 2710 PCR-теста за последното денонощие. Това сочат […]

 
 

към началото