твоята гледна точка
ОББ и Mastercard® дариха средства на Първа и Втора инфекциозна клиника на УМБАЛ „СВ.МАРИНА“ в гр. Варна
Автор Vnews, добавено на 14.07.2020 година, в категории: Вести, Коментари (0)

Обединена българска банка (ОББ) и Mastercard® дариха безвъзмездно близо 14 700 лв. на Първа и Втора инфекциозна клиника на УМБАЛ „СВ.МАРИНА“ в гр. Варна за борбата с COVID-19 пандемията. Средствата са събрани от две инициативи, проведени през месец април.

В началото на извънредното положение заедно с Mastercard® направихме дарение от 200 000 лв. на Военно-медицинска академия (ВМА) за модернизиране на специализираната лаборатория, в която се извършваха голяма част от тестовете на коронавируса. Като следваща стъпка искахме да помогнем на големите болници в цялата страна, които също приеха за лечение голям брой случаи. Радвам се, че успяхме да съберем значителна сума, като същевременно увеличихме потреблението на алтернативни дигитални канали, които позволяват пълноценно използване на банкови и финансови услуги при пълно спазване на изискванията за социална дистанция. Така ползата за обществото е двойна., коментира Петър Андронов, главен изпълнителен директор на ОББ и кънтри мениджър на KBC Груп в България.

В периода 1-30 април 2020 г. ОББ реши да дари таксите си за левови преводи през мобилното банкиране ОББ Мобайл с цел да насърчи повече хора да останат по домовете си и да извършват основни банкови операции от вкъщи като алтернатива на посещението в банков клон. Като допълнителна мярка за ограничаване на разплащането в брой, което може да бъде предпоставка за разпространение на коронавирус, ОББ и Mastercard® обявиха съвместна инициатива. Отново през целия месец април всяка трансакция, извършена с карта Mastercard®, издадена от ОББ, добавяшесредства към общата сума на дарението.

Общата сума, събрана от двете инициативи, е 117 351,65 лв. Средствата бяха разпределени поравно между осем болници в осем големи региона на страната – Пловдив, Габрово, Стара Загора, Благоевград, Варна, Бургас, Видин и Русе:

Клиниката по Инфекциозни болести на УМБАЛ „СВ. ГЕОРГИ“ ЕАД, гр. Пловдив
МБАЛ „ТОТА ВЕНКОВА“, гр. Габрово
УМБАЛ ПРОФ. Д-Р СТОЯН КИРКОВИЧ” АД, гр. Стара Загора
МБАЛ „БЛАГОЕВГРАД“ АД, гр. Благоевград
Първа и Втора инфекциозна клиника на УМБАЛ „ СВ.МАРИНА „ ЕАД, гр. Варна
УМБАЛ Бургас, гр. Бургас
МБАЛ СВ. ПЕТКА“ АД, гр. Видин
МБАЛ „ КАНЕВ“ АД, гр. Русе

Приоритет на Mastercard е да допринася на локално ниво, да подпомага и включва застрашени и изолирани групи хора и да оказва въздействие в условия на безпрецедентна криза, посредством глобалните си възможности, технологиите и решенията за защита и сигурност на хората. За нас е важно да дарим и да сме ангажирани заедно – с картодържатели и партньори  –  в модернизация на медицината и защитата на хората на първа линия, с които всички сме свързани в една система, в една общност., допълни Ваня Манова, мениджър на Mastercard® за България, Северна Македония, Албания и Косово.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Европейската комисия има основания да смята, че първата ваксина срещу коронавирус ще се появи в края на тази година или в началото на следващата година. Това заяви еврокомисарят по въпросите на […]

 

134 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалите 24 часа. Броят на заразените е с 61 по-малко от вчера. Това показват […]

 

Хората, които прекарват COVID-19 без симптоми, носят същото количество от вируса в организма си като пациентите със симптоми, сочат резултати от […]

 
 

към началото