твоята гледна точка
И червените захапаха властта във Варна: Общинската администрация се влачи след актуалните събития на града
Автор Vnews, добавено на 13.07.2020 година, в категории: Вести, Коментари (0)

В насроченото заседание на Общинския съвет – Варна за 13-14.07.2020г съветниците от БСП поставят няколко допълнителни основни въпроси към вече коментираните предвид получаваната от гражданите на Варна най-вече от медиите информация:

Покрай проблема с тръбопровода във Варненското езеро се осветли още един: в закритото преди 10 години подводно депо „Налбанка“ се съхраняват няколко милиона куб.метра  земни маси, издълбани /драгирани/ от дъното на езерото, с неизяснен химически състав и вероятност за наличие на остатъци от тежки метали.  Дъното на езерото е подложенотрайно в годините на силно химическо въздействие, за което не се провежда качествен мониторинг. А там е замърсяването, трупано през годините, липсва химически анализ от сондирането на различните неорганични и органични замърсители.

Опитът от повредената канализационна тръба показва, че община Варна няма готовност да реагира навреме при инциденти от подобен род на нейна територия. Т.е. ние сме в непосредствена опасност от поредната еко-бомба.

Община Варна и управляващото мнозинство проявяват устойчива тенденция за безочливо разпореждане с общинската собственост. Считаме, че собствеността е богатството на общината и тя трябва много внимателно и с грижата на добрия стопанин да я управлява и да контролира всички дейности, свързани с нея, а не да се освобождава срещу еднократни, бързо усвояващи се суми. Погледнато в дългосрочен план след изчерпването на общинската собственост общината ще разчита само на данъчни и неданъчни приходи, които в никакъв случай не могат да направят нужния за общината бюджет за покриване на всички дейности, като най-бързо ще се отрази това в болезнената за всички ни социална сфера.

Въпреки, че отпаднаха част от предложените 121 проекта за решения в точката „Собственост и стопанство“  преимуществено в дневния ред са точки за одобряване на разпоредителни сделки с имоти.

Затова на предстоящата сесия на Съвета позицията на БСП ще е запазването на общинската собственост – няма как да подкрепим възмездни, още по-малко безвъзмездни сделки с нея.

„Ние, общинските съветници от коалиция „БСП за България“,  от началото на мандата на Общинския съвет сме се отстоявали като истинска и градивна опозиция и защитаваме интересите на гражданите на община Варна и така ще е и занапред“ – споделиха те.

 

 Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Управляващите от ГЕРБ и “Обединени патриоти” да довършат мандата си до пролетта на 2021 г., но без Бойко Борисов да е министър-председател.

Този сценарий обяви Борисов пред 5000 активисти на ГЕРБ, събрани […]

 

Нито ще затваряме бизнес, нито ще затваряме хора – болниците могат да издържат. Това е заявил премиерът Бойко Борисов по време […]

 

204 са новите случаи на коронавирус у нас, регистрирани за денонощие, при направени 4137 PCR теста. Това сочат данните от Единния […]

 
 

към началото