твоята гледна точка
Дивидент от 18,14 лева на акция получават акционерите в „Солвей Соди“
Автор Vnews, добавено на 23.06.2020 година, в категории: Бизнес, Коментари (0)

Днес беше проведено редовно общо събрание на акционерите на “Солвей Соди“ АД, на което бе приет годишният финансов отчет на дружеството за 2019 г., като печалбата, представляваща общият всеобхватен доход на дружеството за периода, е в размер на 115,2 млн. лева.

Общото събрание прие предложението на Съвета на директорите печалбата за 2019 г. да бъде разпределена, както следва: да се разпредели дивидент от 18,14 лева на акция преди данъчно облагане на дивидента, платим на акционерите физически лица от 23 юли 2020 г. на каса във всички клонове на банка ДСК в страната. Изплащането на дивидента ще се извършва срещу представяне на документ за самоличност на лица, присъстващи в книгата на акционерите, водена от “Централен депозитар” АД към датата на общото събрание на акционерите. Изплащането на дивидента на акционерите юридически лица ще се извършва, както и досега, само по банков път от 23 юли 2020 г. Канят се всички акционери да предприемат необходимите действия по получаване на дължимия им дивидент. Правото на акционера върху дивидента, гласуван на това общо събрание, се погасява с изтичане на 5-годишната погасителна давност, считано от 23 юли 2020 г.

Също така общото събрание освободи като член на Съвета на директорите г-н Гизеп Сайън, като избра за нов член на Съвета на директорите г-жа Башак Йоге, заемаща длъжността мениджър „Корпоративно управление и съответствие“ на Група Шишеджам. „Солвей Соди“ благодари за всеотдайната работа на г-н Сайън през последните 13 години, като член на Съвета на директорите и му пожелава много бъдещи успехи.

През 2019 г. мениджмънтът на компанията продължи да работи в четири основни сфери: безопасност на труда, която е пръв приоритет и ценност, грижа за околната среда, изпълнение на стратегическата инвестиционна програма и оптимизиране на оперативните разходи. Направените инвестиции в „Солвей Соди“ АД и филиали допринесоха за надеждността и ефективността на инсталациите, намаляване на енергопотреблението и опазване на околната среда. През 2019 г. едни от значимите инвестиционни проекти са: продължаване възстановяването на охладителна кула в ТЕЦ и обновяване на инфраструктурата в содовия завод и ТЕЦ. На 15 октомври 2019 г., след успешно приключване на процедура по оценка на въздействието върху околната среда и доказване на пълно съответствие с изискванията на най-добрите налични техники, официално беше направена първата копка на новата производствена инсталация за  натриев бикарбонат (200 хил. т/год.), разположена на територията на производствената площадка на „Солвей Соди”.

Новите инвестиционни проекти за пореден път потвърждават стремежа на „Солвей Соди“ към устойчиво развитие, прилагане на високи технологии и стандарти при опазването на околната среда, здравето и безопасността на хората.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

На официалния сайт на МВнР от днес функционира интерактивна карта, която предоставя структурирана информация за начина на преминаване на граници и условията за влизане в държавите по света във връзка с […]

 

Лидерът на „Да, България“ във Варна – Нелко Начев и брат му Жулиан
Начев, са продали съществуващите тогава сгради на Алея Първа […]

 

Отпадат ограниченията за нощните заведения, при спазване на всички мерки за дистанция. Груповите събития на открито, както и сватбите също се […]

 
 

към началото