твоята гледна точка
Новият живот след заразата
Автор: 24 часа, добавено на 12.04.2020 година, в категории: Вести, Твоят глас, Коментари (0)

Наред с глобалния риск за здравето на цялото човечество и с ежедневните строги мерки за предпазване от евентуално заразяване с новия коронавирус вече сме свидетели на най-ускорената технологична промяна на начина ни на живот. И тази промяна е тук, за да остане – човечеството навлиза в една нова ера:

ерата на пълната

доминация

на виртуални

и дигитални

платформи

Наблюдава се реална експлозия в ползването на дигитални платформи и приложения. Например платформата за онлайн лични и бизнес срещи ZOOM вече регистрира 200 милиона срещи дневно само през месец март 2020-а. Това е 2000% – да, две хиляди процента – увеличение спрямо декември миналата година.

Amazon, лидерът на онлайн търговията, регистрира 5000% увеличение на онлайн поръчки на хранителни продукти.

Търсенето на

онлайн услуги

се е увеличило

400%

за последния месец. В който и сектор на икономиката да се погледне, виртуалният и онлайн бизнесът е в невиждан подем, измерващ се в десетки и стотици пъти увеличение, което само няколко месеца назад би попаднало в сферите на фантазията дори на най-смелите анализатори.

В публикация във сп. “Форбс” Джош Бершин настоява, че

работата от

домашният

офис, която

доминира

през сегашния период на социални рестрикции, е тук, за да остане завинаги. Няма да има връщане към нормалното – ще има ново нормално! Бъдещето на значителен брой офисни професии ще се премести в нашите домове и дигиталните платформи за това са вече разработени – те са налице и са в реален тест, вече използвани от стотици милиони, които в този момент пренесоха офисите в своите домове.

По време на тази пандемия се оказахме изолирани и затворени в своя дом и започнахме да оценяваме колко е важен той! В бъдеще ни предстои да осъзнаем, че той е безценен и необходим не само за нашия личен, но и професионален живот.

Така бавно и постепенно се връщаме към фундаменталните и непреходни истини в многовековната история на човечеството и започваме да осъзнаваме, че

жилището

се оказва

най-сигурната

инвестиция в

нашия живот –

нещото, което остава непреходна ценност независимо от изпитанията на ежедневието ни. 

Новият начин на живот след COVID-19

Коронавирусът вече предизвиква негативни последици не само върху нашето здраве, но и върху нашата икономика. Редица бизнес сектори навлизат в рецесия. Анализатори предвиждат, че това неминуемо ще засегне и пазара с недвижими имоти.

Това до известна степен е вярно, но и неточно. Да, някои малки, средни и без здрава строителна история фирми ще имат изключително труден, а в някои случаи и пагубен за техния бизнес период.

В същото време силните фирми в строителния бранш, с дълбоки традиции в качеството, ще бъдат печелившите. Неминуемо новият начин на живот, който ни очаква, ще събуди

засилен интерес

към многофунк-

ционалните

жилища

Основните и важни въпроси, които ще стоят пред потенциалните купувачи, ще са не каква е цената, а какво е качеството, в което инвестират средствата си, и дали това, което се заплаща, ще бъде завършено в обещания вид и срок.  Предишните икономически кризи дадоха много уроци в тази посока.

В условията на икономическа рецесия рискът се измерва чрез анализ не на това какво е било вчера, а на това да предвидим какво ще бъде утре.

В Китай вече са налице форсмажор и несъстоятелност на малки фирми в сферата на недвижимите имоти. За сметка на това

големите

строителни

конгломерати

вече успешно

пускат своите

двигатели

с пълна пара и започват да синхронизират бизнеса си с изискванията на новото време. Всички са наясно, че само големите компании, изградени на стабилни основи, ще успеят да го направят.

Примерът от Китай показва не само каква е кривата на пандемията на новия коронавирус, но и какви са очакваните икономически последствия. Най-вероятно е това да се случи и в редица други държави.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

67 дни преди изборите 5 партии са сигурни за следващия парламент, сочи национално представително проучване на “Тренд” по поръчка на „24 часа“

Пет формации са сигурни участници в следващото Народно събрание – ГЕРБ […]

 

Жълт код за снеговалеж е в сила за цялата страна за 26 януари. Това сочи справка в сайта на Националния институт […]

 

Към месеците април-май се очаква на пазара да има четири одобрени ваксини срещу COVID-19 и тогава да започне масовото имунизиране на […]

 
 
Още от Вести
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Още от Твоят глас
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

към началото