твоята гледна точка
Повече вода и по-малки порции, за да не качим много килограми докато сме в изолация
Автор Vnews, добавено на 03.04.2020 година, в категории: Здраве и красота, Коментари (0)

Британски медик от Оксфордския университет препоръчва да заменим продуктите с по-ниско калорични и да обръщаме повече внимание на сигналите на тялото, за да избегнем натрупването на излишни килограми по време на изолация, съобщава в. „Сън“, цитиран от БТА.

Мюър Грей смята, че за намаляване на калорийния прием ще допринесат заменянето на плодовия сок с вода, консумацията на сурови зеленчуци, вместо чипс, и по-малките порции.

Експертът препоръчва също преди всяка консумация на храна да си отговорим на въпроса дали наистина сме гладни.

За да не мислим за хранене, той съветва да се заемем с дейност, свързана с участието и на мозъка, и на ръцете, например с решаване на кръстословици и с настолни игри. Освен това Грей призовава да се обръща внимание на сигнали, изпратени от организма. По думите му, онова, което се възприема като умора или усещане за глад, в редица случаи говори за недостиг на вода в организма. Затова специалистът препоръчва да се поддържа водният баланс и да се консумират храни, съдържащи достатъчно фибри и протеини.



Споделете текущата публикация:

Коментирай





Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!



Реклама

advert-vnews1

Hot News

Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която отпадат част от мерките, въведени заради COVID-19.

Съгласно заповедта, считано от 26 май, се разрешават културно-развлекателни мероприятия (театри, концерти, сценични прояви, занятия от танцовото, творческото и […]

 

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов направи бърз тур в Североизтока, за да провери готовността на спящите си клетки да се […]

 

Днес над по-голямата част от страната ще е преобладава слънчево време. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно след […]

 
 
Още от Здраве и красота
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

към началото