твоята гледна точка
БСП-Варна преизбра Борислав Гуцанов за градски лидер
Автор: Пресцентър на БСП - Варна, добавено на 12.03.2020 година, в категории: Изборът, Коментари (0)

Корнелия Нинова с най-много номинации за председател на НС

Досегашният общински председател на БСП –Варна,Борислав Гуцанов, беше преизбран за нов мандат на Градската конференция на партията, съобщи пресцентърът на столетницата.

Гуцанов е получил подкрепата на 148 от делегатите от гласували общо 158.

След направени самоотводи, останаха номинациите на народните представители Иван Д. Иванов и д-р Десислав Тасков , които събраха по 3 гласа, и на Виолина Богданова и Пламен Начков – по 1 глас.

 „Днешният ден, най- кратко може да се охарактеризира с две думи: глобална несигурност и криза, които очертават точно обстановката и в България. Липса на идеи и ясна перспектива за развитие, шикалкавене между силните на деня, изповядващи неолиберални и консервативни възгледи и все по- реална угроза от демографска катастрофа“, подчерта в доклада си Градският председател на БСП-Варна, Борислав Гуцанов. Той каза още, че има остър дефицит на ценностна и идеологическа идентичност на политическите партии, както и отлив на членска маса, като сред основните причини са политическите елити на старите партии, които “все по-трайно се превръщат в клики, загрижени повече за опазването на собствените си привилегии и богатство, отколкото за добруването на своите избиратели“. В изказването си изтъкна също, че държавното управление е все по- авторитарно, на ръководни позиции се издигат все по- некомпетентни и случайни хора, единствената заслуга на които е верността към съответния лидер. Гуцанов отново призна и за сериозните вътрешни противоречия и кланови борби в БСП, представяни като демократичност в партията. „Историческата задача на БСП е да спре разпада на страната ни. Това преминава през тежки решения за налагане на нов икономически модел, за нов модел на образование и наука, за разглобяване на установеното мъртвешко статукво на затриващата страната клиентелистка държавна администрация. Нужен е повече ред, координация и най-вече надежден контрол», категоричен бешелидерът на БСП-Варна.

     По повод предстоящия пряк избор за председател на партията, Борислав Гуцанов предложи Варна да бъде домакин на лидерски дебат. „ Нека кандидатите имат равен шанс и се докажат лично пред всички нас. Да защитят платформите си и всеки да ни убеди в качествата и достойнствата си на лидер и истински социалист“, допълни той.

По време на Градската конференция стана ясно, че за председател на НС на БСП, са издигнати общо 14 души. С най-много номинации, от петте общински района, са Корнелия Нинова и Борислав Гуцанов. И двамата бяха единодушно одобрени от делегатите на конференцията с пожелания за успех на предстоящия пряк избор за лидер през април. Сред другите номинации на Варненската партийна организация са Красимир Янков, Валери Жаблянов и Костадин Паскалев.

Варненският форум избра председатели и членове на всички вътрешно-партийни органи с надеждата за обединение, единство в работата и действията и победа за БСП на парламентарните избори. Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

14 нови случая на коронавирус у нас при изследвани 606 проби за последното денонощие. С това общият брой на лабораторно потвърдените случаи е 2513.

Новите случаи са регистрирани в седем области. В […]

 

За по-голямата част от страната юни ще е най-дъждовният месец за годината. Средната сума на валежите в извън планинската част е […]

 

Електронната система за прием на деца в яслена и първа възрастова група в общинските детски градини на територията на община Варна […]

 
 

към началото