твоята гледна точка
Здравната каса ограничи достъпа на граждани, изнася дейността на фронт-офиси
Автор Vnews, добавено на 12.03.2020 година, в категории: Вести, Коментари (0)

Във връзка с писмо от НЗОК директорът на РЗОК – Варна, е предприел мерки за ограничаване на разпространението на вируса COVID 19, както и на други грипоподобни вируси.

Ограничен е свободният достъп на външни лица до работните помещения в касата. За целта няколко фронт офиса са изнесени само на първия етаж на сградата, където са съсредоточени достатъчно на брой служители на Касата, за да се намалят до минимум опашките от чакащи граждани.

През целия ден на всеки час се обработват с дезинфектанти подът, твърдите повърхности, дръжките на вратите, парапетите, сензорните екрани, електрически ключове и други.

Периодично се проветряват работните помещения и фронт офисите.

Служителите на Здравната каса са оборудвани със защитни маски и ръкавици.

За работа с договорните партньори също е изнесен фронт офис на първия етаж. Освен това договорните партньори са уведомени, че могат да подават всякакъв вид документи чрез националната система за сигурно електронно връчване.

РЗОК – Варна, напомня  на гражданите, че издаването на европейски формуляри S041, S1  и удостоверения, които временно заместват европейските здравни карти, може да стане и онлайн, без посещение в Здравната каса. Образци на заявленията на тези формуляри са качени на официалния сайт на НЗОК в раздела „Международни въпроси“.

РЗОК – Варна, призовава гражданите със симптоми на грипоподбони заболявания да се въздържат от посещения в Здравната каса, като се използват дистанционните начини за връзка – чрез електронната поща и на горещите телефонни линии 052 68 – 90 -72 и 052 68 – 90 -73.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която отпадат част от мерките, въведени заради COVID-19.

Съгласно заповедта, считано от 26 май, се разрешават културно-развлекателни мероприятия (театри, концерти, сценични прояви, занятия от танцовото, творческото и […]

 

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов направи бърз тур в Североизтока, за да провери готовността на спящите си клетки да се […]

 

Днес над по-голямата част от страната ще е преобладава слънчево време. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно след […]

 
 

към началото