твоята гледна точка
„ВиК – Варна“ ООД въвежда ограничителни мерки
Автор Vnews, добавено на 10.03.2020 година, в категории: Бизнес, Коментари (0)

Спират се обходите на инкасаторите и приемните дни за граждани с цел ограничаване разпространението на коронавирус

 „Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД въвежда редица ограничителни мерки с цел намаляване на риска от разпространение на  COVID–19 на територията на община Варна. Със заповед на управителя на дружеството временно се променя част от дейността на „Водоснабдяване и канализация – Варна” ООД, свързана основно с работата с граждани.

За да се гарантира безопасността на служителите на водоснабдителното дружество, както и тази на абонатите на „ВиК – Варна“ ООД до второ нареждане се преустановява обходът на инкасатори по домовете за  визуално отчитане на водомерите в режим на етажна собственост. Потребеното количество вода ще се определя по реда на чл.35, ал.2 от Наредба №4 – на база средно месечна консумация от предходен период.

Потребителите на услугата, предоставяна от дружеството, ще трябва да подават данните от водомерите си по предварително утвърдения график и дата на отчета от инкасаторите, съгласно определените  възможности по чл. 23, ал.3 и ал.4 от Общите условия за предоставяне на ВиК услуги от ВиК-оператора /ОУ/. Текстовете регламентират начина на отчитане, вкл. и самоотчета на индивидуалните водомери. Според наредбата, гражданите сами могат да подават информация за потребената от тях вода по няколко начина – по телефона, чрез сайта на дружеството, чрез Viber и други мобилни приложения, както и чрез SMS.

Отново до второ нареждане се преустановява приемът на граждани в сградите на дружеството, които по график са предвидени всеки петък от 8.30 до 12.00 ч. Няма да се осъществява и приемният ден на управителя на „Водоснабдяване и канализация – Варна” ООД, който се провежа всеки вторник от 15.30 часа.

Временно няма да се събират и съвместни комисии за установяване на причините от констатирани разлики между показанията на общ водомер и сбора от показанията на индивидуалните водомери по реда на чл.32 от Наредба № 4.

Ограничителните мерки, въведени със заповед на управителя на „Водоснабдяване и канализация – Варна“ ООД, ще са в сила до отпадане на опасността от разпространението на коронавируса на национално ниво.

 

 

 

 

 

 Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

„Природата има няколко много сериозни антидота срещу тази особена форма на живот. Този вирус е особена форма на живот, защото с едното краче е в мъртвата природа, а с другото краче […]

 

За няколко часа служители на „Общинска полиция“ глобиха 23-ма нарушители в Морската градина на Варна, съобщи пресцентърът на полицията във Варна.

В […]

 

Пикът на коронавируса у нас ще бъде около Великден според прогнозите. В идеалната хипотеза хората няма да бъдат пуснати преди Гергьовден. […]

 
 

към началото