твоята гледна точка
Проф. Силва Андонова е новият директор на УМБАЛ “Света Марина” във Варна
Автор Vnews, добавено на 10.03.2020 година, в категории: Изборът, Коментари (0)

Във връзка с избирането на проф. д-р Валентин Игнатов за Ректор на Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“-Варна и с решение на Протокол от Общото събрание РД-111-16/06.03.2020 г., за Изпълнителен директор на УМБАЛ „Света Марина“-Варна е назначена проф. д-р Силва Андонова.

Визитка: Проф. д-р Силва Андонова е завършила МУ-Варна през 1996 г. Специалност Неврология придобива 2004 г. През 2010 г. защитава дисертация за образователна и научна степен „доктор“, а през 2012 г. защитава академична длъжност „доцент“. От 2012 г. заема длъжността Началник на Втора клиникапо нервни болести с отделение за интензивно лечение на неврологичните болестии отделение за лечение на остри мозъчни инсулти, МБАЛ „Св. МаринаВарна. През 2016 г. придобива академична длъжност „професор по неврология. От 2017 г. е Директор лечебно диагностична дейност, УМБАЛ „Св. Марина“-Варна.

Проф. Андонова е член на Български лекарски съюз, Българското дружество по неврология, Българско дружество по главоболие, Европейското дружество поневросонология и мозъчна Хемодинамика, Европейско дружество по инсулти, Балканското медицинско дружество, Редакционната колегия на списаниеНевросонография и мозъчна хемодинамика, УС на Българска асоциация поневросонология и мозъчна хемодинамика, УС на COST Акция CA18118„Implementation Research Network in Stroke Care Quality“. Тя е Националенкоординатор на Международния регистър за инсулти SITS и Националенкоординатор на Европейски проект на Европейската организация по инсулт ESO: ESO EAST.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

14 нови случая на коронавирус у нас при изследвани 606 проби за последното денонощие. С това общият брой на лабораторно потвърдените случаи е 2513.

Новите случаи са регистрирани в седем области. В […]

 

За по-голямата част от страната юни ще е най-дъждовният месец за годината. Средната сума на валежите в извън планинската част е […]

 

Електронната система за прием на деца в яслена и първа възрастова група в общинските детски градини на територията на община Варна […]

 
 

към началото