твоята гледна точка
54 абсолвенти от Випуск 2019 на Факултета по Фармация получиха дипломите си на тържествена церемония
Автор Vnews, добавено на 23.02.2020 година, в категории: Вести, Коментари (0)

На официална церемония 54 магистър-фармацевти от Випуск 2019 на Факултета поФармация към МУ-Варна получиха своите дипломи. Тържественото събитие се състояднес, 22 февруари 2020 г., в зала 1 на Фестивален и конгресен център-Варна.

Отличник на випуска е Елена Николова. Тя получи парична награда и грамота от ректорана университета проф. д-р Красимир Иванов, както и парична награда и плакет от кмета наВарна, г-н Иван Портних.

С отличен успех от 5-годишното обучение и държавните изпити завършиха осем студента, които бяха удостоени с парична награда от ректора, както и с награди от Българскифармацевтичен съюз.

В словото си ректорът на университета се обърна към всички завършващи с думите: „ Учете се от всяка ситуация и превръщайте препятствията във възможности. Бъдетеинициативни, за да ви разпознават! Вие можете всичко! Днешният ден го доказва. Оттукнататък, през целия си живот, вие ще бъдете горди възпитаници на МУ-Варна. Разполагатес всички необходими знания, за да покорите следващите висини и да бъдете най-успешните магистър-фармацевти.“

Приветствие към абсолвентите изнесе и новият председател на Български фармацевтиченсъюз проф. Асена Стоименова.

Младите специалисти положиха клетвата на фармацевта, повтаряйки словата след деканана факултета профДиана Иванова.

За цялостен принос и съдействие при подпомагане дейността и издигане престижа наФакултета по Фармация, с Наградата на декана бе удостоено ръководството на УМБАЛ „Света Марина“-Варна.

Председателят на Студентски съвет гБожидар Касабов връчи почетен плакет и грамотаза активна студентска дейност през годините на обучение и високи заслуги заутвърждаване на доброто име и престиж на университета на магистър-фармацевт ОганесВарданян.  Той получи и парична награда от ректора проф. д-р Красимир Иванов.

Ръководителят на учебен секторСпорт“ г-жа Жулиета Виденова отличи найизявенияспортист от Випуск 2019 на Факултета по Фармация. За активна спортна дейност и приносв създаването и утвърждаването на Студентски танцов съставДианаплакет и грамотаполучи Ивелин Илиев.

Музикален поздрав към абсолвентите и техните родители отправиха Студентски танцовсъставДиана“ с техният танцРитми от Шоплука“, а големият глас на МУ-Варна, студентът от специалност Фармация Сезгин Алков отправи своето послание къмзавършващите с песента на Франк Синатра „My way“.

Сред официалните гости на събитието бяха кметът на град Варна г-н Иван Портних, многоуважаваните членове на академичното настоятелство проф. д-р Темелко Темелков и адв. Ангел Донов. Сред гостите в залата бяха и представители на държавната и местнатавласт, ръководители на здравни, учебни и социални институции, съсловни организации, медии и граждани.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която отпадат част от мерките, въведени заради COVID-19.

Съгласно заповедта, считано от 26 май, се разрешават културно-развлекателни мероприятия (театри, концерти, сценични прояви, занятия от танцовото, творческото и […]

 

Бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов направи бърз тур в Североизтока, за да провери готовността на спящите си клетки да се […]

 

Днес над по-голямата част от страната ще е преобладава слънчево време. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно след […]

 
 

към началото