твоята гледна точка
Групата на БСП иска работна зона за медиите в Общинския съвет
Автор Vnews, добавено на 18.02.2020 година, в категории: Вести, Коментари (0)

С цел създаване условия за работа на журналистите, коитоотразяват работата на Общински съвет – Варна, да бъдеобособена “Прес зона” в непосредствена близост до зала“Пленарна” на ОбС – Варна.

Това предложение депозира до председателя на ОбС – Варнасекретарят и говорител на групата съветници от БСП МарияТодорова.

“Мястото е добре да бъде обезпечено с техническооборудване, което да създава възможност на репортери, фоторепортери и оператори оперативно да вършат работатаси и да информират в реално време съгражданите ни какработи излъченият от тях градски парламент”, настояватобщинските съветници от БСП.

Искането до зала “Пленарна” в община Варна да бъдеобособена работна зона за медиите социалистите мотивиратс желание да бъдат създадени условия диалогът междуобщински съветници и средствата за масово осведомяванеда се случва в цивилизована среда, съответстваща насъвременните условия.

“В рамките на Прес зоната да бъде предвидена и малкатрибуна – с всички реквизити на местната законодателнавласт, край която различните фракции и/или независимиобщински съветници да правят своите коментари пообществено значими и актуални теми, касаещиобществените правила във Варна”, пише още в предложението на БСП до председателя на ОбС.

Считаме, че подобна стъпка би повишила нивото наобективност, прозрачност и демократичност, каквотонашият Общински съвет има претенциите да притежава, заявяват в писмото си до председателя Тодор Балабановосмината представители на социалистическата партия в ОбС – Варна.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Нови дати за прием в общинските детски градини, в подготвителните групи и в първи клас обявяват от дирекция „Образование и младежки дейности“, във връзка с извънредното положение. Електронните системи ще отворят […]

 

37 са новите регистрирани случаи на коронавирус у нас за денонощие според данни на Националния оперативен щаб. Общият брой на заразените […]

 

Министерският съвет реши да предложи на Народното събрание удължаване срока на обявеното извънредно положение, съобщиха от правителствената пресслужба. Предложението е срокът […]

 
 

към началото