твоята гледна точка
Новото ръководство пое Адвокатска колегия – Варна
Автор Vnews, добавено на 12.02.2020 година, в категории: Изборът, Коментари (0)

“Ще работим за една по-модерна адвокатура, информираща колегите си за актуалните проблеми и събития не само в юридическите среди, а и в обществения и социален живот, където нашето представителство е необходимо“, заявява новият председател на Адвокатската колегия във Варна Калина Милославова.

На 07.02.2020 година тя и останалите членове на новото ръководство на Адвокатска колегия – Варна встъпиха в длъжност в присъствието на представители на Висш адвокатски съвет, Председатели на други адвокатски колегии и бивши председатели на ВАК.

В ежедневната си работа новото ръководство ще продължи да се ръководи от Закона за адвокатурата и Етичния кодекс на адвоката, в защита на правата и законните интереси на колегите, уверяват от ВАК.

„Освен права, ние като адвокати, притежаваме и задължения по закон, които следва да спазваме. Всеки един от нас е положил адвокатска клетва и при изпълнение на своята дейност следва винаги да се замисляме за това, в което сме се заклели. Като първата жена-председател на АС – Варна да управлявам третата по големина колегия е чест, отговорност и предизвикателство. Една от първостепенните цели за мен и за колегите, с които ще работя в екип, е да издигнем авторитета на адвокатурата, в частност на Варненска адвокатска колегия“, категорична е Милославова.

Сред приоритетите в дейността на ВАК продължават да са Регионалният консултативен център, откритата приемна в община Девня, както и налагането на медиацията като метод за разрешаване на споровете извънсъдебно.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Отлагателен период от 2 години, за да бъде въведено задължителното предучилищно образование за 4-годишните деца в цялата страна. Това предвиждат промените в Закона за предучилищното и училищното образование, публикувани за обществено […]

 

Прокуратурата на Република България се самосезира във връзка с изнесените на 16 февруари 2020 г. от проф. Стив Ханке твърдения за […]

 

Днес е църковният празник Неделя Месопустна, наричан още Месни Заговезни.

Месни заговезни е винаги в неделя – осем седмици преди Великден. Празникът […]

 
 

към началото