твоята гледна точка
Новото ръководство пое Адвокатска колегия – Варна
Автор Vnews, добавено на 12.02.2020 година, в категории: Изборът, Коментари (0)

“Ще работим за една по-модерна адвокатура, информираща колегите си за актуалните проблеми и събития не само в юридическите среди, а и в обществения и социален живот, където нашето представителство е необходимо“, заявява новият председател на Адвокатската колегия във Варна Калина Милославова.

На 07.02.2020 година тя и останалите членове на новото ръководство на Адвокатска колегия – Варна встъпиха в длъжност в присъствието на представители на Висш адвокатски съвет, Председатели на други адвокатски колегии и бивши председатели на ВАК.

В ежедневната си работа новото ръководство ще продължи да се ръководи от Закона за адвокатурата и Етичния кодекс на адвоката, в защита на правата и законните интереси на колегите, уверяват от ВАК.

„Освен права, ние като адвокати, притежаваме и задължения по закон, които следва да спазваме. Всеки един от нас е положил адвокатска клетва и при изпълнение на своята дейност следва винаги да се замисляме за това, в което сме се заклели. Като първата жена-председател на АС – Варна да управлявам третата по големина колегия е чест, отговорност и предизвикателство. Една от първостепенните цели за мен и за колегите, с които ще работя в екип, е да издигнем авторитета на адвокатурата, в частност на Варненска адвокатска колегия“, категорична е Милославова.

Сред приоритетите в дейността на ВАК продължават да са Регионалният консултативен център, откритата приемна в община Девня, както и налагането на медиацията като метод за разрешаване на споровете извънсъдебно.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

„Природата има няколко много сериозни антидота срещу тази особена форма на живот. Този вирус е особена форма на живот, защото с едното краче е в мъртвата природа, а с другото краче […]

 

За няколко часа служители на „Общинска полиция“ глобиха 23-ма нарушители в Морската градина на Варна, съобщи пресцентърът на полицията във Варна.

В […]

 

Пикът на коронавируса у нас ще бъде около Великден според прогнозите. В идеалната хипотеза хората няма да бъдат пуснати преди Гергьовден. […]

 
 

към началото