твоята гледна точка
Извънредни избори във Вълчи дол? Искат отстраняване на кмета.
Автор Vnews, добавено на 23.01.2020 година, в категории: HotNews, Коментари (0)

Вълчи дол може да се окаже в условия на извънредни кметски избори само няколко месеца след редовния вот, научи vnews.bg.

Причината – днес,  23 януари 2020, в Общинската избирателна комисия в града е постъпил  сигнал от граждани за предсрочно прекратяване на пълномощията на избрания Георги Тронков.

Мотивите за искането за принудително отстраняване са, че Тронков не е изпълнил законовото изискване да няма фирми на свое име.

Сигналът за нарушението до ОИК, с който vnews.bg разполага, е придружен с копие от електронната система на АВ-Търговски регистър, от което е видноче кметът на Община Вълчи дол понастоящем е вписан като Едноличен търговец с фирма ЕТ” ТронисГеорги Тронков” с ЕИК 103325669 и адрес на управлениегр.Вълчи дол и като управител на „Цвят-2004”ООД с ЕИК 103878341 , с адрес град Вълчи дол.

В сигнала до ОИК се твърди: Фактите са налице и е видно, че има нарушение на разпоредбата  на чл.41, ал.1 от ЗМСМА и е основание за предсрочното прекратяване на правомощиятана г-н Тронков като Кмет на Община Вълчи дол.

До дни се очаква и официалното произнасяне на ОИК по казуса.



Споделете текущата публикация:

Коментирай





Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!



Бизнес

От днес започва кандидатстването към Агенцията по заетостта за изплащане на, които са пряко засегнати от заповедта на министъра на здравеопазването, […]

 
Властта

Има вероятност учебната година да бъде удължена, заяви пред btv министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

Учебната година може да бъде […]

 
Здраве и красота

Голяма част от хората по време на карантина хапват повече от необходимото. Не са малко и хората, които искат да се […]

 
Жълто

Джесика Частейн стана майка за втори път, съобщи Контактмюзик. Тя и съпругът й Джан Лука Паси де Препосуло са били забелязани […]

 
 

към началото