твоята гледна точка
4 ползи от яденето на бадеми
Автор Vnews, добавено на 16.01.2020 година, в категории: Здраве и красота, Коментари (0)

Едни от най-вкусните и полезните за здравето ядки са бадемите. Те са подходящи за нашите диетични режими на хранене. Богати са на витамини от групата В, витамин А, желязо, магнезий, калций, калий, селен, здравословни мазнини. Колко често хапвате от тях? Вижте 4 неща, които се случват в тялото ви, когато ги включите всеки ден в менюто си.

За по-здрава и красива кожа

Според това проучване, повечето хора, страдащи от акне имат по-малко запаси на витамин Е. Консумирането на бадеми може да подобри състоянието на кожата, тъй като полезните ядки са богати на ценния витамин и антиоксиданти. Също така, витамин Е спомага не само за по-добрия вид на кожата с акне, но и забавя появата на бръчки.

При диабет

Учени смятат, че редовната консумация на бадеми от пациенти, страдащи от диабет, може значително да подобри тяхното състояние. Хранителният състав на ядките спомага за намаляване нивата на „лошия холестерол“, допринася за здравето на артериите и контрола на кръвната захар.

За възстановяване след раждане

Знаете ли, че според аюрведа – системата за грижа за здравето поставила своето начало в Индия, бадемите могат да спомогнат за подобряване на перисталтиката и повишаване на енергийните нива след раждане.

След появата на бебето женският организъм е уязвим, отслабен, затова се нуждае от полезни храни, които му помагат да се възстанови по-бързо.

По-умни бебета

Според испанско проучване, консумацията на 74 грама бадеми седмично може да направи бебето ви по-умно. Учените са наблюдавали 2 208 бременни жени по време на изследването си. След това, техните деца са били наблюдавани, когато са били на 1, 5 и 8-годишна възраст. Децата, чиито майки са консумирали бадеми по време на бременността, са получили по-висок резултат от своите IQ тестове. Учените отдават това и на факта, че бадемите благоприятстват мозъчната функция.

Как да консумирате бадемите? Може да ги накисвате от вечерта във вода, да ги хапвате сурови, печени. Хубаво е да избягвате да ги овкусявате със сол.



Споделете текущата публикация:

Коментирай





Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!



Реклама

advert-vnews1

Hot News

Днес е Черешова задушница, която се отбелязва в съботния ден преди големия християнски празник Петдесетница.

Черешовата задушница е свързана с поверието за прибирането на душите на всички покойници, които са били на […]

 

На 15 юни ще се състои националното външно оценяване /НВО/ по български език и литература /БЕЛ/ в седми клас, а на […]

 

25 са новите случаи на COVID-19 през последното денонощие у нас. 7 от тях са в болници. Направените тестове за 24 […]

 
 

към началото