твоята гледна точка
2020 – година на разрушения и нови основи
Автор Vnews, добавено на 31.12.2019 година, в категории: Вести, Коментари (0)

Настъпващата 2020 г. е изключително важна точка във времето, когато завършват едни дълги цикли и започват нови. Това е ключова, повратна година в развитието на нашето общество, която формира хода на историята. В личен план събитията ще се проявяват като изхвърляне на стари и началото на нови дългосрочни програми.

2020 г. ще донесе две от най-важните астрологични събития, които са епохални. В началото на годината ще настъпи Великото съединение на Сатурн (Господаря на кармата) и Плутон (Господаря на смъртта) в Козирог. То ще отключи енергиите на мощен 37-годишен цикъл на разрушаване на старите нежизнеспособни структури с последващо възстановяване на всичко перспективно. През декември пък Юпитер и Сатурн ще се съединят във Водолей, поставяйки

началото на

200-годишната

Ера на Водолея,

която напълно ще промени познатия ни материален свят.

Затова 2020 г. е не само началото на ново десетилетие, но и на нова астрологична ера. Както при всяко раждане годината ще включва дълги родилни мъки, за да изскочи новият живот. Ще има конфронтации и трудни предизвикателства в търсенето на лекарство за цивилизацията.

Новата година е заредена с повече обрати и емоции от всякога. През 2020 г. ще има 6 лунни и слънчеви затъмнения вместо обичайните средно 4. Слънчевите затъмнения са две – на 21 юни и 14 декември, а лунните са 4 – на 10 януари, 5 юни, 5 юли и 30 ноември. Те ще имат огромно въздействие върху всеки човек по различен начин в зависимост от това в кой дом на хороскопа му попадат.

В центъра на промяната, която ще донесе 2020 г., ще бъдат Юпитер, Сатурн и Плутон, а също и знакът Козирог, в който те ще се намират почти през цялото време. Влиянието на трите далечни планети в земната и плътна енергетика на Козирога е свързано с глобалните обществени процеси.

Кардинално ще бъде

променен фонът на

живота ни

Задават се нови тенденции в развитието на събитията, където ключова роля ще играят редът и контролът, отговорността, дисциплината и режимът, структурата и стратегията.

Един от най-важните играчи ще е Плутон, който на 12 януари се съединява със Сатурн, а след това три пъти в течение на годината с Юпитер – на 5 април, 30 юни и 12 ноември.

Ключовата функция на тази планета е да унищожи всичко, което е болно, и да възстанови всичко жизнеспособно. Това ще се прояви най-вече на световно ниво във властта, икономиката, финансите, държавите, корпорациите и големия бизнес. През целия престой на Плутон в Козирог (26 януари 2008 – 21 януари 2024) се унищожават и отмират различни държавни, политически, икономически структури и системи, а ако имат потенциал за растеж и развитие – преминават към ново качество.

Съвпадът на Плутон и

Сатурн ще докара

мащабни перестройки

във властта и политиката,

изменения на законодателствата, особено в сферата на данъците, ползването на земята и недвижимите имоти.

На лично ниво се извършват дълбоки промени, които често са възможни само при гранични състояния на смъртта, когато някаква част от личността или навици отмират и вместо тях се ражда нещо ново.

Промените не са непременно лоши, а може да решат наболели сложни проблеми. Например да осъществите голям проект и да постигнете нови висоти в професията, да се преместите да живеете в друг град или държава, да се възстановите от дълго тежко заболяване, да скъсате с разрушителни отношения или да усвоите духовни практики, които променят съзнанието, духа и тялото.

Особено важно в годината на земната тройка Плутон- Сатурн-Юпитер е да се набележи сериозна голяма цел, да се действа последователно и целенасочено със стремеж към рационалност и продуктивност във всичко. Това ще създаде надеждна основа, върху която ще се изгради бъдещето през следващите години от ерата на Водолея и ще се постигне признание, успех и щастие.

Ако нямате цел и не сте готови да поемете отговорност за живота си, а в главата, чувствата и отношенията ви царят хаос и несигурност, 2020 г. ще бъде много трудна за вас и ще се натъквате на разрушителни, ограничителни, блокиращи външни обстоятелства. Тяхната задача е да ви накарат да намерите целта, да възстановите реда в живота си,

да осъзнаете, че всичко,

което се случва, е

резултат от вашия избор

и действия В зависимост от това как ще подходите, някои триумфално ще изкачат своя Олимп, а други оглушително ще паднат от него.

Съединението на Юпитер и Сатурн на 21 декември е определящото астрологично събитие на 2020 г., тъй като започва нов 200-годишен цикъл, който ще е свързан вече не със земната, а с въздушната стихия. Двете планети ще се съединяват на всеки 20 години във Водолей-Близнаци-Везни. Настъпващата Ера на Водолея напълно ще промени материалния свят и ще изведе като основни ценности обществения прогрес, технологиите, свободата.

На лично ниво най-кардинални промени през 2020 г. ще очакват

Козирозите, Раците,

Овните и Везните

Преди да влезе във Водолей на 19 декември 2020 г., Юпитер ще прекара цялата година в Козирог – знака на материалния и световния успех. Митологично Юпитер е царят на боговете. В Козирог планетата има енергията на цар Мидас, който превръщал в злато всичко, което докосвал. Но в алчността си Мидас случайно докосва дъщеря си и я превръща в статуя. Според някои версии той умира от глад, тъй като не можел да пипа храната.

При този транзит е важно да се запомни, че не можете да ядете пари, а парите не могат да ви купят любов. Трябва да се внимава, за да се предотврати склонността на Юпитер да стига до крайности, алчност, глад за успех, а материалното богатство да затъмни истински важното – човещината.

Козирогът представлява върхът на човешкото съзнание, а Юпитер – духовността. На висше ниво този транзит е възможност да споделиш богатството и късмета си, да въплътиш мъдростта, добротата, състраданието.

Най-полезно това разположение ще бъде за земните знаци Телец и Дева – животът им може да процъфти с възможности за осезаем растеж.

Козирогът ще бъде

пряк получател на

благоволението

на Юпитер

Но планетата прави три съединения с Плутон в този знак, което предполага прочистване и заличаване на старото, за да се направи място за растеж и нови солидни основи.

Родените от зодия Рак пък ще се възползват от благоразположението на Юпитер чрез взаимоотношенията. Партньорствата ще им предлагат защита, добро състояние и подкрепа. Този транзит се случва веднъж на 12 години, когато човек среща или задълбочава сериозни връзки.

Най-голямо предизвикателство ще имат Овните и Везните, които трябва да работят по-усилено, но пък наградите ще си струват. Най-интензивно ще го изживеят Близнаците и Лъвовете, които също ще трябва да положат усилия, за да извлекат максимални ползи. Отначало ще е много некомфортно, но в крайна сметка Юпитер ще ги възнагради.

ЗАТЪМНЕНИЯТА ПРЕЗ 2020 Г.

10 януари – полусенчесто лунно затъмнение, 20° Рак

5 юни – полусенчесто лунно затъмнение, 15° Стрелец

21 юни – пръстеновидно слънчево затъмнение, 0° Рак

5 юли – полусенчесто лунно затъмнение, 13° Козирог

30 ноември – полусенчесто лунно затъмнение, 8° Близнаци

14 декември – пълно слънчево затъмнение, 23° Стрелец

ПРОРОЧЕСТВАТА НА НОСТРАДАМУС

Френският астролог и гадател Нострадамус е прочут с точността на прогнозите си. Векове наред неговите пророчества се изучават. Според френски сайтове той бил предрекъл за 2020 г. катастрофи, наводнения, война, атентати. Ето как са разтълкувани предсказанията му за идващата година:

1. Трета световна война

Нострадамус обявява голям конфликт, трета световна война, която би причинила много загуби и щети. “Мирът се ражда от пепелта на разрушението, [но] малцина ще го оценят.” Очаква се този конфликт да продължи до 2025 г. и да противопостави две големи сили една срещу друга.

2. Възход на религиозния екстремизъм

Третата световна война, обявена от Нострадамус, ще намери основа във възхода на религиозния екстремизъм в много региони на света. Драматични събития като поредица терористични атаки ще предизвикат международни конфликти.

3. Наводнения и урагани

Пророкът обявил: “Ще видим водите да се издигат, а земята да се срива под тях”, за 2020 г. Многобройните промени в климата биха увеличили броя на ураганите от 1-а степен, особено в САЩ. Очаква се някои европейски страни да пострадат от големи наводнения през годината. Тези природни бедствия може да станат основа за въоръжени конфликти.

4. Глобалното затопляне в пик

Нострадамус е написал: “Царят ще открадне горите, небето ще се отвори и полетата ще бъдат изгорени от жегата”. Тази прогноза може да вещае унищожаване на тропическите гори на Амазонка и разширяване на озоновия слой, което излага Земята все повече на слънчевите лъчи.

5. Напредък в медицината

Според гадателя не би било рядкост от 2020 г. медицинските открития да увеличат продължителността на живота и да позволят на хората да живеят много по-дълго, често над 100 години. 

Хороскоп: 2020 – година на разрушения и нови основи

Ванга предрича

ужасни трусове, цунами

Многобройни западни издания публикуват в дните около Нова година предсказания, които баба Ванга била направила за 2020 г. Някои уточняват, че тя е изразявала виденията си само устно и не съществува писмено документиране. А разследване на в. “Вашингтон пост” посочва, че произходът на пророчествата е в руските социални мрежи. Ето как са разтълкувани гаданията ѝ в британския в. “Мирър”:

1. Земетресение, цунами, метеорит

Баба Ванга е предсказала цунамито през 2004 г. с думите “голяма вълна ще покрие брега и хората ще изчезнат под водата”. За 2020 г. тя вижда ужасни земетресения в Азия и цунами, което ще опустоши азиатските страни. Русия пък ще бъде ударена от гигантски метеорит.

2. Брекзит и икономическа криза

Ванга е предвидила Брекзит през 2020 г. След излизането на Великобритания от Европа се очаквало континентът да преживее най-тежката икономическа криза в историята си.

3. Опит за убийство на Владимир Путин

Лоши новини за руския президент, който според Ванга щял да стане жертва на опит за покушение от собствената му служба за сигурност в Кремъл. 

ВЛАДИМИР ПУТИН4. Тръмп жертва на мистериозна болест

Що се отнася до Доналд Тръмп, той може да бъде засегнат от тайнствена болест, свързана с оглушаване и тумор в мозъка. Вероятно ще стане жертва на симптомите, от които се оплакваха американските дипломати в Куба – гадене, шум в ушите и загуба на слуха.

ДОНАЛД ТРЪМП5. Технологичен прогрес

По отношение на технологиите петричката врачка е предрекла, че идната година ще летят влакове, задвижвани от слънчевата светлина, а добивът на петрол ще бъде спрян, което ще даде почивка на майката Земя. Според сайт, посветен на Ванга, тя казала, че няма да има трета световна война, но ако продължим да замърсяваме природата, тя ще ни унищожи.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Обмислят и плексигласови прегради в помещенията, за да пазят изборните експерти
Гласуваме и с изтекла лична карта, отварят специални секции в COVID отделенията
ЦИК съвместно с Министерския съвет ще трябва да осигури средства […]

 

Студено време ни очаква през почивните дни, което ще продължи до вторник. Затопляне от югозапад ще има в сряда. Това прогнозира […]

 

„Гугъл“ ще преустанови политическите реклами на всички свои платформи от 14 януари, след насилието през миналата седмица в Капитолия, според имейл […]

 
 

към началото