твоята гледна точка
Варивата – суперхрана за сърцето
Автор Vnews, добавено на 26.11.2019 година, в категории: Здраве и красота, Коментари (0)

Редовната консумация на варива – боб, леща, грах, понижава риска от сърдечносъдови заболявания, коронарна болест на сърцето и високо кръвно налягане, съобщава сайтът Медикъл експрес, позовавайки се на резултатите от американско изследване.

Авторите му са установили, че за хората, консумиращи редовно варива, рискът от посочените заболявания е с 10 процента по-нисък, отколкото за индивидите, които рядко ги включват в менюто си.

й
ThinkStock/Getty Images

„Сърдечносъдовите заболявания са водещата и свързаната с най-високи разходи причина за смъртност по света. Настоящото проучване показва, че една евтина, достъпна и широко разпространена храна може да промени това – варивата“, казва Хана Калеова от изследователския екип.

Бобовите растения са полезни за сърцето, тъй като са богати на фибри, растителни протеини и други хранителни вещества, бедни са на мазнини и холестерол и имат нисък гликемичен индекс.

леща
ThinkStock/Getty Images

Препоръката на специалистите е седмичното меню да включва три купички варива.



Споделете текущата публикация:

Коментирай





Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!



Реклама

advert-vnews1

Hot News

На официалния сайт на МВнР от днес функционира интерактивна карта, която предоставя структурирана информация за начина на преминаване на граници и условията за влизане в държавите по света във връзка с […]

 

Лидерът на „Да, България“ във Варна – Нелко Начев и брат му Жулиан
Начев, са продали съществуващите тогава сгради на Алея Първа […]

 

Отпадат ограниченията за нощните заведения, при спазване на всички мерки за дистанция. Груповите събития на открито, както и сватбите също се […]

 
 

към началото