твоята гледна точка
Под Салтанат: Строят музей и водолазен център
Автор: Варнаутре.бг, Снимка: Дневник, добавено на 18.11.2019 година, в категории: HotNews, Коментари (0)

Обществена сграда с информационен център, институт по хидрология и дайвинг обучение предвижда да построи „Холдинг Варна“ в Крайбрежната зона. Това става ясно от обявление за инвестиционно предложение за изграждане на сградата, която ще се намира в съставна зона 6 (пространството под местност „Салтанат“).

Намеренията са зданието да се състои от едно подземно и три надземни нива, а общата му РЗП да бъде 2 161 кв. метра. На първия надземен етаж ще се разположат магазини, музей и водолазен център с тренировъчен басейн. Останалите етажи ще бъдат заети от офиси на администрацията.

По време на строителството ще се използват традиционни строителни материали и природни ресурси. Генерираните строителни и битови отпадъци и земни маси ще бъдат третирани съгласно Закона за управление на отпадъците и свързаната нормативна уредба. Не се очакват емисии на вредни и опасни вещества в околната среда. За инвестиционното предложение следва да бъде изготвена и Оценка на въздействие върху околната среда.

В същата зона „Холдинг Варна“ смята да построи и воден атракцион. Развлекателният воден и СПА център ще бъде разположен непосредствено до Крайбрежната алея. Предвиждат се разнообразни открити и закрити водни площи, зони за релакс, СПА процедури, зони за спорт и развлечение, ресторант, бар и всички необходими спомагателни помещения – съблекални, душове, тоалетни, обслужващи и административни помещения, както и технически помещения. Проектирани са атракционни пързалки и водни площи, насочени към детската и младежката аудитория. Идеята е центърът да се ползва целогодишно.

Емисии на вредни вещества в атмосферния въздух ще се образуват единствено в резултат от движението на МПС, но идеята е да се използват само транспортни средства, произведени след 2005 г., които отговарят на стандарт ЕВРО ІV, който съществено намалява техните вредни емисии. Ще се използват традиционни строителни материали – стомана, цимент, пясък и др., и ресурси – електроенергия и чиста вода. В процеса на експлоатация основно ще се използват вода и електроенергия.

По отделен проект е издадено разрешение за строеж за водовземно съоръжение, от което ще се осигурява вода за басейните и атракционите. За ползването на водата ще се предприемат всички необходими мерки и разрешителни съгласно Закона за водите. Отпадъчните води ще се заустват в канализационната мрежа на община Варна.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Бизнес

Истерията покрай намаленията около Черния петък започва още в началото на ноември и приключва чак в края на месеца. Увлечени в […]

 
Властта

Депутатите в парламента доведоха до пълен обрат въпроса за държавното финансиране на партиите. След поредица от гласувания, прегласувания, съвещания между коалиционните […]

 
Здраве и красота

Датски учени твърдят, че е възможно рискът от диабет да бъде намален с ежедневна умерена физическа активност, съобщи в. „Дейли мейл“, […]

 
Жълто

Актьорът от „Откраднат живот“ Наум Шопов и половинката му Теа Минкова посрещнаха първата си рожба.

Дъщеричката на Наум и Теа се казва […]

 
 

към началото