твоята гледна точка
Немски топ ортопед ще оперира в МБАЛ “Света Анна – Варна”
Автор Vnews, добавено на 13.10.2019 година, в категории: Вести, Коментари (0)

Две демонстрационни операции с гост-оператор проф. д-р Хайнц Рьотингер ще бъдат извършени в МБАЛ “Света Анна – Варна” в понеделник, 14 октомври 2019 г. Създателят на предно-латералния достъп за ендопротезиране на тазобедрена става (Röttinger approach) ще влезе в операционната на варненския “Пирогов” с двама български ортопеди – проф. Пламен Кинов и доц. Мартин Бърнев.

Международният екип ще извърши смяна на тазобедрени стави по метода на проф. Рьотингер. “Модерната методика е миниинвазивна, атравматична за меките тъкани и гарантира по-бързо възстановяване на пациента”, коментира доц. Мартин Бърнев.

Началният час на демонстрационните операции в понеделник е 8,30 в Клиниката по ортопедия и травматология. В лекционната зала на 7-ия етаж ще има възможност за наблюдение на интервенциите в реално време. Операциите ще се излъчват посредством видеовръзка в лекционните зали, последвани от дискусия с проф. д-р Хайнц Рьотингер и екипа, извършил процедурата.

Между 8,30 и 9 часа ще има предоперативна дискусия на проф. Кинов, проф. Рьотингер и доц. Бърнев с журналисти и участници в събитието. От 9 до 9,45 ще бъдат лекциите на проф. Рьотингер – “Достъп  при тазобедрено протезиране (достъп на Рьотингер), ревизионно тазобедрено протезиране с модулно стебло Reclaim, Pinnacle Revision, Gription TF в залата на Kлиниката по Oртопедия и Траватология на МБАЛ Света Анна.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Анонимните сейфове в банките вече са забранени.

Общи екипи на БНБ и на ДАНС ще проверяват на място съмнителни за пране на пари банкови операции, преводи или сейфове. Това предвижда съвместна инструкция […]

 

Имигрантите ще трябва да имат оферта за работа с определено заплащане

Целта е да намалее цялостният брой прииждащи чужденци

Великобритания няма да допуска […]

 

Манията по фитнеса е завзела инстаграм. Терминът “фитспирейшън” – вдъхновяващи примери за здравословен живот, е употребен там 17 милиона пъти, а […]

 
 

към началото