твоята гледна точка
Натискат Нинова да пак върне Костадинов и Гуцанов в червената игра за Варна
Автор Vnews, добавено на 18.09.2019 година, в категории: HotNews, Коментари (0)

Остра декларация с ултимативен тон призовава ИБ на БСП да насрочи спешно заседание на Националния съвет на червената партия и той да върне в битката за Варна Борислав Гуцанов, като водач на подредената от ГС на БСП листа, а лидерът на партия “Възраждане” Костадин Костадинов – като кандидат, с който червените да атакуват кметската власт край морето.

Във втора официална декларация 20 души, номинирани за общински съветници от БСП – Варна, призовават Нинова и екипа й да регистрират подредената от морската структура листа, а не – наложената от НС на БСП.

Публикуваме без редакторска намеса декларацията-искане за спешно свикване на НС на БСП:

ДО

Председателя на НС на БСП

ДО

Членовете на ИБ на НС

Уважаеми другарки и другари,

Изразяваме нашето дълбоко безпокойство и голяма загриженост относно някои от взетите решения за утвърждаване на кандидатите за кмет на община и кандидатски листи за общински съветници, както и от начина на провеждане и ръководене на заседанията на НС. Председателят на НС и водещите на заседанието, против Устава на БСП наложиха по недемократичен начин решения, за издигане на кандидати за кметове и листи с кандидати за общински съветници противно наосновни правила на вътрешнопартийна демокрация. Тези решения блокират и разединяват работата на отделни общински организации на БСП (напр. Варна, Сандански), и не способстват за постигането на поставената основна политическа цел – спечелване на предстоящите местни избори. Решението за Варнабе гласувано и при безпрецедентен отказ и отнемане на думата на редица членове на НС, без изясняване на обстоятелствата и без необходимата дискусия по същество, което го прави немотивирано и необосновано.

Водени от целта за спечелване на местните избори, от желанието за утвърждаване на демократичното единство в партията; като отстояваме неотклонно принципа за демократично участие и задълбочен диалог при вземане на решенията в НС, най-категорично настояваме за незабавно насрочване от ИБ на спешно заседание на НС на БСП. Свикване на заседание на НС в най-спешен порядък е крайно наложително с цел постигането на единодействие в работата на отделни общински организации и максимално доброто им представяне на местните избори 2019 г.Предлагаме на ИБ на НС да насрочи заседанието при следния дневен ред, подкрепен от 64 членове на НС на БСП, с което да се даде възможност да се дискутират нормално и да се преразгледат отделни решения за утвърдени кандидати:

1. Отменя решението на НС на БСП от 15.09.2019 г. по т. 1 в частта за кандидатите на Варна, поради неговото обявяване  в нарушение на Устава.
2. Потвърждава позицията на НС на БСП срещу подкрепата за кандидатурата на Костадин Костадинов за кмет на община Варна.
3. Преразглеждане на решението на НС на БСП от 03.09.2019 г. за утвърждаване на кандидати за местни органи в община Сандански.

С другарски поздрав,Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Бизнес

В ресторантите ДДС за храната ще се намали до 9%, но алкохолът – бира, вино и спиртни напитки, ще продължи да […]

 
Властта

Общинските приходи са намалели с над 40% само за март-април, когато в сила бе обявеното извънредно положение. Това показва проучване на […]

 
Здраве и красота

В сезона на черешите сме. Сега е времето не само да се насладим на вкусния плод, но и да подобрим здравето […]

 
Жълто

Ицо Хазарта, Любо Киров, Владимир Ампов-Графа и група “СкандаУ” са с най-много номинации за тазгодишните награди на БГ радио”. Гласуването в […]

 
 

към началото