твоята гледна точка
Натискат Нинова да пак върне Костадинов и Гуцанов в червената игра за Варна
Автор Vnews, добавено на 18.09.2019 година, в категории: HotNews, Коментари (0)

Остра декларация с ултимативен тон призовава ИБ на БСП да насрочи спешно заседание на Националния съвет на червената партия и той да върне в битката за Варна Борислав Гуцанов, като водач на подредената от ГС на БСП листа, а лидерът на партия “Възраждане” Костадин Костадинов – като кандидат, с който червените да атакуват кметската власт край морето.

Във втора официална декларация 20 души, номинирани за общински съветници от БСП – Варна, призовават Нинова и екипа й да регистрират подредената от морската структура листа, а не – наложената от НС на БСП.

Публикуваме без редакторска намеса декларацията-искане за спешно свикване на НС на БСП:

ДО

Председателя на НС на БСП

ДО

Членовете на ИБ на НС

Уважаеми другарки и другари,

Изразяваме нашето дълбоко безпокойство и голяма загриженост относно някои от взетите решения за утвърждаване на кандидатите за кмет на община и кандидатски листи за общински съветници, както и от начина на провеждане и ръководене на заседанията на НС. Председателят на НС и водещите на заседанието, против Устава на БСП наложиха по недемократичен начин решения, за издигане на кандидати за кметове и листи с кандидати за общински съветници противно наосновни правила на вътрешнопартийна демокрация. Тези решения блокират и разединяват работата на отделни общински организации на БСП (напр. Варна, Сандански), и не способстват за постигането на поставената основна политическа цел – спечелване на предстоящите местни избори. Решението за Варнабе гласувано и при безпрецедентен отказ и отнемане на думата на редица членове на НС, без изясняване на обстоятелствата и без необходимата дискусия по същество, което го прави немотивирано и необосновано.

Водени от целта за спечелване на местните избори, от желанието за утвърждаване на демократичното единство в партията; като отстояваме неотклонно принципа за демократично участие и задълбочен диалог при вземане на решенията в НС, най-категорично настояваме за незабавно насрочване от ИБ на спешно заседание на НС на БСП. Свикване на заседание на НС в най-спешен порядък е крайно наложително с цел постигането на единодействие в работата на отделни общински организации и максимално доброто им представяне на местните избори 2019 г.Предлагаме на ИБ на НС да насрочи заседанието при следния дневен ред, подкрепен от 64 членове на НС на БСП, с което да се даде възможност да се дискутират нормално и да се преразгледат отделни решения за утвърдени кандидати:

1. Отменя решението на НС на БСП от 15.09.2019 г. по т. 1 в частта за кандидатите на Варна, поради неговото обявяване  в нарушение на Устава.
2. Потвърждава позицията на НС на БСП срещу подкрепата за кандидатурата на Костадин Костадинов за кмет на община Варна.
3. Преразглеждане на решението на НС на БСП от 03.09.2019 г. за утвърждаване на кандидати за местни органи в община Сандански.

С другарски поздрав,Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Бизнес

Индустриална зона, разположена на площ от над 8 000 дка в землището на Аксаково, ще бъде предлагана на инвеститори. Във Варна […]

 
Властта

Продължават дейностите по рехабилитация на по-малките улици във Варна. Възложени са ремонти в петте района в града, с цел отстраняване на […]

 
Здраве и красота

Глутенът е протеин, съдържащ се в пшеницата, ечемика, овеса, ръжта. Той осигурява еластичност на тестото. Някои хора имат непоносимост към глутен […]

 
Жълто

Пластичният хирург Джулиан Де Силва проведе проучване, което показа, че лицето на американския супермодел Бела Хадид е най-близо до „Златното сечение“, […]

 
 

към началото