твоята гледна точка
Ядките намаляват риска от сърдечни болести
Автор Vnews, добавено на 04.09.2019 година, в категории: Здраве и красота, Коментари (0)

Редовната консумация на неосолени ядки намалява риска от смърт вследствие на сърдечносъдови болести, съобщи Лента. Това заявиха учени от Исфаханския кардиологичен институт в Иран на конгреса на Европейското дружество по кардиология в Париж, предава БТА.

Получените от тях данни сочат, че консумацията на ядки – лешници, бадеми, орехи, два пъти седмично намалява със 17 процента риска от смърт вследствие на сърдечносъдови болести в сравнение с похапването на ядки веднъж на две седмици.

Учените отделно изтъкват ползата от консумацията на сурови и неосолени ядки.

До тези заключения специалистите стигнали, след като 12 години следили хранителните навици на 5432-ма души над 35-годишна възраст. Били взети предвид възрастта, полът, образователният ценз, тютюнопушенето и физическата активност на участниците в изследването.

Авторите му отбелязват, че в съответствие с препоръките на Европейското дружество по кардиология ежедневната консумация на около 30 грама ядки свидетелства за здравословен хранителен режим.

През декември 2016 г. международна група учени оповести в сп. BMC Medicine, че ежедневната консумация на около 20 грама ядки е свързана с по-малък риск от рак или смърт вследствие на сърдечносъдови болести.



Споделете текущата публикация:

Коментирай





Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!



Реклама

advert-vnews1

Hot News

Носенето на предпазна маска на публични места, включително и на улицата, вече не е задължително. Здравният министър Кирил Ананиев е отменил вчерашната си заповед, след като е разговарял с премиера Бойко […]

 

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев определи 33 легла за активно лечение на COVID-19. Те са разпределени в четири болници. Снимка Архив

Гражданите, […]

 

Най-ниските температури през април у нас ще са между минус 2 и 3 градуса, а най-високите – между 23 и 28 […]

 
 

към началото