твоята гледна точка
Преобразяването на Очна болница започна
Автор Vnews, добавено на 31.08.2019 година, в категории: Здраве и красота, Коментари (0)

От 1 август 2019 г. МУ-Варна пое управлението на Специализирана болница по очниболести за активно лечениеВарна. Управителят на болницата проф. д-р ХристинаГрупчева сподели, че очаква в лечебното заведение да настъпят множество положителнипромени, което ще спомогне за подобряване на качеството на офталмологията в региона и страната:

Промяната на управлението ще подобри качеството на медицинските грижи и ще доведедо подобряване на условията в болницата, ще обогати наличната медицинска техника с нова и високотехнологична апаратура.

Промяната на управлението на болницата се оказва ключово и за специалистите, работещив нея, които взеха решение да останат и да работят в полза на българските пациенти. Освенбезупречни в лечебно-диагностичната дейност, лекарите вече ще имат възможност дапрактикуват и с техника на световно ниво.

Само за последните 3 месеца след промените са подобрени голяма част от нейните показатели. Променен е подходът на работа, подобрени са битовите условия и е изграденаинфраструктура, позволяваща максимално ефективно лечение на пациентите.

Внедряването на нови технологии в медицината е един от основните приоритети на МУ-Варна. Преди броени дни в операционната на СБОБАЛ- Варна заработи най-новият моделапаратура за хирургично лечение на катаракта. Апаратът е абсолютно автоматизиранамашина за факоемулсификация, т.е. разбиване с ултразвук на помътнялата леща и имплантиране на нова леща, благодарение на която пациентите имат перфектно зрениепочти веднага след манипулацията.

Новият апарат е по-малко инвазивен и щадящ пациентите, а постоперативното лечениемного по-кратко. С модерната апаратура хирурзите вече могат да поемат и много по-голямобем от пациенти, които да оперират. Техниката ще подпомогне значително и обучителнияпроцес на младите хирурзи.

Още информация по темата вижте тук.

( https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=0IX0J3Ac7V8 )Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

България и Хърватия вече са част от валутния механизъм ERM 2 след решение на ЕЦБ и финансовите министри от еврогрупата.

„По искане на българските власти финансовите министри на държавите-членки от еврозоната, президентът […]

 

Националната служба за охрана е оттеглила искането си за допълнителна защита на сухоземния и морски периметър в парк „Росенец“ в района […]

 

330 са новите случаи на коронавирус в България при 3 686 теста. Или 90 случая повече от вчера. Трима души са починали за […]

 
 

към началото