твоята гледна точка
Пържената храна води до рак
Автор Vnews, добавено на 28.08.2019 година, в категории: Здраве и красота, Коментари (0)

Пържената храна причинява рак на дебелото черво, предупреждават от Американската асоциация за изучаване на рака.

Лекарите са провели експерименти с мишки. Те са хранели гризачите с рапично масло, което се използва широко за приготвянето на т. нар. „фаст фууд“.

Учените са установили, че пържената в растително масло храна води до разпространението на токсични елементи в кръвоносната система. Това, на свой ред, провокира растежа на туморите.

1/5 от смъртните случаи по света – заради нездравословно хранене

Те предупреждават, че хората, които имат проблеми с дебелото черво и със стомаха като цяло, трябва да се откажат от пържената храна.

„Консумацията на такава храна от хора с чревни заболявания или рак на дебелото черво може да направи така, че болестта им да стане още по-агресивна“, заяви ученият Годун Чжан от Масачузетския университет.



Споделете текущата публикация:

Коментирай





Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!



Реклама

advert-vnews1

Hot News

Атаката с дронове на рафинерии в Саудитска Арабия удари България с по-високи цени на горивата, като дизелът пак ще е над 2,30 лв. До края на седмицата се очаква поскъпването и […]

 

Бившият образователен министър и настоящ червен депутат Анелия Клисарова ще е кандидат за кмет на БСП във Варна. Това реши Националният […]

 

Подводни магистрали, “небостъргачи” надолу в земята, летящи автобуси и таксита, масово производство на човешки органи с 3D принтери, домове, които се […]

 
 

към началото