твоята гледна точка
Община Варна ще връчва награда “Юнак”
Автор: Варнаутре.бг, добавено на 27.08.2019 година, в категории: Спорт, Коментари (0)

Награда „Юнак“ възнамерява да връчва Община Варна в знак на признание към спортисти, треньори и спортни деятели, които допринасят за издигането престижа на града и страната с активната си спортна кариера. Идеята е отличието да се присъжда за юбилеи, кръгли годишнини и постигнати значими резултати. Наградата ще се състои от диплом и плакет, става ясно от проектостатута за присъждането й, публикуван в сайта на общинската администрация.

Предложения за номинации могат да правят спортни сдружения, организации, граждани. Те се отправят в писмен вид до кмета на Общината най-късно до 30 октомври на текущата година. Вносителите трябва да представят мотивировка, както и спортната дейност на предлаганите от тях кандидати.

Получените предложения се предоставят за разглеждане от Обществения съвет по спорт, който изразява мнение в писмен вид за всеки от номинираните. Решенията за удостояване с награда “Юнак” ще се взимат от комисия от 7 души, определени със заповед на кмета в състав: двама представители от Общинския съвет, двама представители от Обществения съвет по спорт и трима представители на общинската администрация, най-късно до 15 ноември на текущата година. Комисията ще се председателства от директора на дирекция „Спорт“.

Решението за присъждане на наградата ще се взима с тайно гласуване и мнозинство от две трети гласове или консенсус, като не подлежи на обжалване. Наградите се присъждат ежегодно на конкурсен принцип.

Ще се връчват от кмета и председателя на Общинския съвет на церемонията „Спортист на годината“. Имената на удостоените с награда “Юнак” се вписват в Почетната книга на града.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Атаката с дронове на рафинерии в Саудитска Арабия удари България с по-високи цени на горивата, като дизелът пак ще е над 2,30 лв. До края на седмицата се очаква поскъпването и […]

 

Бившият образователен министър и настоящ червен депутат Анелия Клисарова ще е кандидат за кмет на БСП във Варна. Това реши Националният […]

 

Подводни магистрали, “небостъргачи” надолу в земята, летящи автобуси и таксита, масово производство на човешки органи с 3D принтери, домове, които се […]

 
 

към началото