твоята гледна точка
Парламентът харчи 115 000 лв. да учат депутатите чужди езици
Автор: Труд, добавено на 20.08.2019 година, в категории: HotNews, Коментари (0)

Депутатите ще учат чужди езици, предстои им обучение по трите основни европейски езика – английски, немски и френски. За целта ще бъдат похарчени 115 000 лв. от бюджета на Народното събрание, пише Труд. Срокът за изпълнение на поръчката е 36 месеца, считано от дата на сключване на договора за възлагането є. От условията на поръчката става ясно, че курсовете ще бъдат 150 учебни часа, в които ще се преподават всички 5 нива (от А1 до С1) за трите езика.

Обучението ще бъде както за придобиване на общи разговорни умения, така и за специализирани – юридически английски, както и немски, и френски за работа с институциите на ЕС.

Обществената поръчка е за периода 2019 г. – 2022 г. Провеждането на обучението на сформираните групи във всички нива ще бъде в рамките на 150 учебни часа за общ английски, немски и френски и от 60 до 120 часа за специализиран английски, немски и френски език.

Курсът ще се провежда два пъти седмично по 3 учебни часа, всеки един, от които по 40 минути. Времето ще бъде съобразено с работното време на парламентарните служители. Обучението ще се провежда в сградата на парламента, а учебниците ще бъдат за сметка на обучаемите.

Курсът няма да е първият подобен за българския парламент. Езиковите курсове с комуникативна насоченост са провеждани и през предишните мандати.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Бизнес

Държавното предприятие “Ръководство въздушно движение” (РВД) започна есенната кампания за набиране на кандидати за ръководители на полети. Желаещите могат да подават […]

 
Властта

Вторият Национален събор на българските офицери и сержанти от запаса и резерва се провежда на Крънското ханче, край Казанлък. Той е под […]

 
Здраве и красота

Сладкият, неповторимо деликатен вкус на мангото донася дъха на тропиците до небцето ви. И макар че дървото е от същото семейство […]

 
Жълто

Актрисата Кийра Найтли е родила второто си дете от съпруга си Джеймс Райтън, съобщи в. „Дейли мейл“, цитиран от БТА.

Щастливите родителя […]

 
 

към началото