твоята гледна точка
Ремонтират спортните площадки в 17 училища
Автор Vnews, добавено на 06.06.2019 година, в категории: Вести, Коментари (0)

Спортните площадки в общо 17 училища на територията на Варна ще бъдат ремонтирани. Това става ясно от обявените обществени поръчки „Инженеринг – проектиране и изпълнение на СМР на обект „Основен ремонт, реконструкция и преустройство на спортни площадки на открито“ в училищата СУ „Св. Климент Охридски“, СУ „Гео Милев“, ОУ „Захари Стоянов“, ОУ „Цар Симеон I“, ОУ „Христо Смирненски“, СУЕО „А. С. Пушкин“, ОУ „Капитан Петко Войвода“, VII СОУ „Найден Геров“, ОУ „Св. Иван Рилски“, IV ЕГ „Фредерик Жолио Кюри“, ОУ „Константин Арабаджиев“, ОУ „Антон Страшимиров“, СУ „Неофит Бозвели“, СУ „Елин Пелин“, СУ „Любен Каравелов“, ОУ „Стоян Михайловски“ и ОУ „Патриарх Евтимий“, научи Moreto.net.

Средствата за предвидените ремонти ще се осигуряват от бюджета на Община Варна. Прогнозната стойност за всяка една спортна площадка е до 267 409 лв. без ДДС, с изключение на тези в ОУ „Антон Страшимиров“ и СУЕО „А. С. Пушкин“, където заделените суми ще са до 82 549 лв.

Срокът на договора, който трябва да бъде сключен с избрания изпълнител е до 31-ви декември 2019 г., считано от датата на подписване.

Сред основните задачи на проекта са модернизация на съществуващите специализирани пространства за различни видове спорт в учебните заведения; привеждане на спортните площадки на открито в съответствие с действащите нормативи, стандарти и европейски изисквания за безопасност и здраве; осигуряване на безопасни условия за спорт и повишаване качеството на жизнената среда на подрастващите и учащите в учебните заведения.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Партиите отново ще са милионери. През 2020 г. петте парламентарни политически сили и извънпарламентарната партия “Възраждане” ще си поделят малко над 23 милиона лева.

Това показват изчисленията каква субсидия ще получат от […]

 

На 6 декември празнуваме Никулден. Празникът е в чест на Свети Николай Мирликийски Чудотворец, който е покровител на моретата, езерата и […]

 

Независим прокурор ще разследва главния. Тази промяна в правосъдната система ще предложи правителството до дни. Това стана ясно от интервюто на […]

 
 

към началото