твоята гледна точка
В МУ-Варна се състоя 16-тата церемония „Почетен знак със синя лента“
Автор Vnews, добавено на 23.05.2019 година, в категории: Вести, Коментари (0)

За 16-та поредна година в навечерието на 24 май, Деня на българската култура и славянската писменост, Ректорът на Медицински университет – Варна проф. д-р Красимир Иванов връчи на заслужили преподаватели отличието – „Почетен знак със синя лента“. Церемонията по награждаването се състоя на 23 май в Първа аудитория на МУ-Варна.
Тази година престижното отличие получи проф. д-р Риналдо Шишков, д.м.н., за високи заслуги и постижения в утвърждаване авторитета на университета, за принос в развитието и израстването на научните кадри на Медицински университет – Варна, както и за неговата организаторска и ръководна  роля като заместник-ректор по кариерното развитие, научната дейност и следдипломното обучение.
Висикото академично отличие „Почетен знак със синя лента“ бе присъдено и на  проф. д-р Радослав Радев, д.м. за принос в развитието на Катедрата по хирургически болести на МУ-Варна и Клиниката по гръдна хирургия на Университетска болница „Св. Марина” – Варна, както и за изключителни заслуги за изграждане и издигане авторитета на МУ-Варна в позицията му на декан на Факултета по медицина.
За високи заслуги и дълогодишна лидерска и новаторска роля в сферата на образованието и обучението на специалисти по здравни грижи в България, както и за ръководна роля като декан на Факултета по здравеопазване и принос за популяризиране дейността на Музея по история на медицината във Варна високото академично отличие бе връчено на доц. Емануела Мутафова.
Колективната награда „Почетен знак със синя лента“ бе присъдена на екипа, осъществил отбелязването на 135-тата годишнина от създването на Варненското медицинско дружество, предшественик на Българския лекарски съюз. В рамките на изминалата година организационният екип начело с доц. Георги Маринов, доц. Невяна Фесчиева, доц. Емануала Мутафова и доц. Димитър Ставрев осъществи редица активности с цел запозване на широката публика със същността и дейността на дружеството. Колективната награда получи ръководителят на екипа проф. д-р Златислав Стоянов.
Специален поздрав за деня на славянската писменост и култура отправиха чуждестранни студенти на университета от САЩ, Боливия, Германия, Холандия, Русия, Турция и Великобритания.
По време на събитието бяха връчени и дипломите за придобити през първото шестмесечие на 2019 година научна степен „доктор на науките“ и образователно-научна степен „доктор“.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

25% от Земята става пустиня, включително Южна Европа

– Древни бактерии плъзват от вечните ледове

– Лос Анджелис и Сан Франциско под вода

– Изострят се болести като диабет, язви, белодробни и неврологични проблеми

Направете си кафе. […]

 

Днес ще е предимно слънчево, около и след обяд в низините – горещо. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и […]

 

Днес отново ще е слънчево, а следобед и горещо. Ще има временни увеличения на облачността, но няма да вали. Максималните температури […]

 
 
Още от Вести
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

към началото