твоята гледна точка
ТУ – Варна посрещна гости от България, Холандия и Румъния в Дните на отворени врати
Автор Vnews, добавено на 11.05.2019 година, в категории: Вести, Коментари (0)

В разгара на кандидатстудентската кампания десетки ученици от Варна и региона и много граждани посетиха Технически университет – Варна в Дните на отворени. Сред гостите бяха и ученици от Холандия, участници в международен екологичен проект и група студенти от Румъния с техните преподаватели. Тази година заслугата за успешния форум е изцяло на Студентския съвет. С подкрепата на академичното ръководство студентите създадоха не само отлична организация, но и много приятно настроение и събудиха любопитството на младите хора, които за първи път влязоха в академична сграда, в специализирани лаборатории, тренажорни комплекси и аудитории.

Кандидат–студентите от профилирани и професионални гимназии и от средни училища с различна специализация получиха богат информационен пакет за всички специалности в ТУ – Варна и имаха възможност да зададат своите въпроси, свързани с кандидатстването, обучението, социално-битовите условия, стипендиите, обмена с чуждестранни университети и пр. както от преподаватели, така и от свои колеги – вече студенти в ТУ – Варна. Студентите предизвикаха учениците и с викторина в края на обиколката и наградиха най-любознателните гости.

Посетителите имаха възможност в Дните на отворени врати да разгледат и Центъра за дистанционно обучение и ако желаят, да положат кандидатстудентски електронен тест. Електронните тестове се провеждат индивидуално всеки делничен ден от 9 и от 13 часа с предварителна онлайн регистрация или записване на място. С резултатите от изпита желаещите могат да кандидатстват в университета за избраната от тях специалност.

Тази година ТУ – Варна приема студенти за обучение в 24 специалности от ОКС „бакалавър“. Първият етап на приемане на документи на кандидат-студенти приключва на 22 май. Класирането ще бъде обявено на 23 май, а записването е до 31 май т.г.

Вторият етап на пиремане на документи е от 27 май до 21 юни. Записването на новоприетите първокурсници е от 1 до 12 юли, след което започва етапът на попълване на незаетите места.

Важни дати за кандидатите за специалност „Индустриален дизайн“ са 25 и 26 юни, когато ще се проведат изпитите по „Рисуване“ и „Цветна композиция“.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Първа копка на изграждането на рибарско пристанище в местността Карантината в район Аспарухово бе направена днес в присъствието на кмета на Варна Иван Портних и Деница Николова, зам.-министър на МРРБ. На […]

 

Жените се оплакват от по-ниски заплати, сексуален тормоз и подигравки от мъжете на работното място. Това показват данните от Националния доклад […]

 

Експерт по киберсигурност прогнозира, че случаите на откраднати лични и банкови данни чрез кафемашини и smart телевизори в домовете ни ще […]

 
 

към началото