твоята гледна точка
Софийска фирма наема плажната ивица на Камчия
Автор: Варнаутре.бг, добавено на 08.05.2019 година, в категории: HotNews, Коментари (0)

Софийска фирма ще стопанисва под наем плажовете „Камчия – Север 3“, „Камчия – Север 4“ и „Камчия – Север 5“. „ФОНД МИРА“ ЕООД е единствената, явила се на търга за отдаване под наем на плажовете на територията на варненската община Аврен, става ясно от заповедта на министъра на туризма Николина Ангелкова, с която се утвърждава избора на дружеството.

За наема на плажните ивици то ще плаща 36 400 лева с ДДС за година. Цената, на която ще се предлагат чадъри на плажовете, не трябва да надхвърля  15 лева за брой. Същата е максимално допустимата цена и за шезлонг. Като наемател съответно фирмата трябва да осигури задължителните дейности, свързани с водното спасяване, медицинското обслужване, санитарно-хигиенното поддържане и обезопасяването на прилежащата територия.

Трите плажа са с обща площ 93 991 квадратни метра, а общата им дължина е 1 166 метра. От общата плажна площ са изключени пясъчните дюни (1867 кв. метра), заливаемите площи (1 099 кв. метра) и затревените площи (2 061 кв. метра).

През последните години плажът на Камчия е без стопанин и остава на грижата на държавата. В същото време той е един от най-дългите и посещавани по българското Черноморие. Плажната ивица в Камчия е и една от най-опасните заради подводните течения, които се образуват при вливането на реката в морето.

Неохраняеми към момента остават плажовете “Камчия – Север 1”, “Камчия – Север 2” и “Камчия – юг”.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Бизнес

Интернет гигантът „Гугъл“ ограничава достъпа на китайската „Хуауей“ до мобилната си услуга „Андроид“. Мярката е в съответствие с решението на американското правителство да […]

 
Властта

След като на чиновниците бе забранено да искат свидетелството за съдимост, ще отпадне и изискването гражданите да вадят и предоставят бележки […]

 
Здраве и красота

 От началото на година във Варна е имало 4 донорски систуации, но нито една от тях не е била реализирана. В […]

 
Жълто

Актрисата Скарлет Йохансон и комедиантът Колин Джост са сгодени, като щастливата новина бе обявена от говорителя на Скарлет Марсел Парисеу пред […]

 
 

към началото