твоята гледна точка
Синя зона ще има и в почивните дни, до 20 часа
Автор Vnews, добавено на 16.04.2019 година, в категории: HotNews, Коментари (0)

Синята зона във Варна да работи и в почивните и празнични дни, като работното й време се удължи до 20.00 часа. Това се посочва в предложение на кмета на Варна Иван Портних, качено в сайта на Общинския съвет.

В момента зоната за платено кратковременно паркиране работи от 9.00 до 19.00 часа само в делнични дни. По това време над 25 на сто от местата за паркиране там са свободни. Когато синята зона не работи, свободните места са до 10 на сто, а на места и до 5 %, показват наблюденията за периода от септември до февруари.

Освен това в Община Варна има постъпили сигнали от граждани и фирми за липса на свободни паркоместа в обхвата на синята  зона извън работното й време.

Очакваните резултати от промяната в работното време ще донесе 890 000 лева допълнителни приходи за година. От тях  680 000 лева ще са от кратковременното паркиране, а останалите 210 000 лева – от поставяне на „скоби”.

За да бъде осигурена промяната в работното време на зоната се налага увеличаване на щата на  „Паркинги и синя зона” с 40 щатни бройки. Назначаването на още служители е наложително и заради рибарското пристанище, което ще бъде въведено в експлоатация и обслужвано от общинското предприятие. Така числеността на „Паркинги и синя зона” ще набъбне до 263-ма служители.

Предложението на кмета за промяна в Наредбата за организация на движението на територията на Община Варна ще бъде обсъдено на две комисии към местния парламент – “Правна” и “Структури и общинска администрация”, след което ще бъде евентуално гласувано и на заседание на Общинския съвет.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Бизнес

Пускането в експлоатация на „Северен поток 2“ ще се забави поради липсата на разрешителни за строежа в Дания. Сега операторът очаква […]

 
Властта

След като на чиновниците бе забранено да искат свидетелството за съдимост, ще отпадне и изискването гражданите да вадят и предоставят бележки […]

 
Здраве и красота

Генерален рисков фактор за хипертонията е напредването на възрастта, но в последните две-три десетилетия се отчита повишаване на относителния дял на […]

 
Жълто

Математичка е новата 51-ва Царица Роза на Казанлък. Това е 19-годишната ученичка от Природо-математическата гимназия в града Вероника Красимирова Кънева.

Тя бе […]

 
 

към началото