твоята гледна точка
Долни чифлик осигурил дневен център за деца с увреждания и семействата им
Автор Vnews, добавено на 15.03.2019 година, в категории: Вести, Коментари (0)

На 15.03.2019 г., от 11:00 часа, в заседателната зала на общинска администрация Долни чифлик се проведе заключителна пресконференция във връзка с приключване на проект BG16RFOP001-5.001-0035-С02 “Подкрепа за деинституционализация чрез създаване на Дневен център за подкрепа на деца с увреждания и техните семейства в община Долни чифлик“,  финансиран от ОПРР 2014-2020, Приоритетна ос 5: Регионална социална инфраструктура, процедура: BG16RFOP001-5.001 „Подкрепа за деинституционализация на грижите за деца, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

На пресконференцията присъстваха г-жа Красимира Анастасова – кмет на община Долни чифлик, г-жа Валентина Желева – секретар на общината, кметове на населени места, представители на Център за социална рехабилитация и интеграция – с. Рудник, Център за социална рехабилитация и интеграция – гр. Долни чифлик, Общностен център за деца в риск от 0 до 7 г., на общинската администрация и др.

С реализирането на проекта е постигната основната му цел създаване на подходяща инфраструктура за услуги в общността за деца за осигуряване на достъп до качествена грижа и услуги според индивидуалните им потребности. Създадени са условия, които в най-голяма степен отговарят на индивидуалните потребности на децата и ще генерират техните права и интереси.

В резултат на изпълнението на проекта са ремонтирани и обособени подходящи помещения за разширяването на материалната база на съществуващия Център за социална рехабилитация и интеграция в с. Рудник с оглед предоставяне на услугата „Дневен център за деца с увреждания и техните семейства“ зала за групова работа, стая за рехабилитация, психосензорна зала, 2 бр. спални помещения, трапезария, разливочна и др. Закупено и доставено е оборудване и обзавеждане – масажна кушетка; стълба за рехабилитация; вертикализатори; огледала; дюшеци; топка с форма на фъстък; комплект сензибол; прожектор с постоянен филтър; огледална сфера с двигател; ултравиолетов панел и аксесоари; релефни акрилни огледала; диоден тунел; аксесоари маслени филтри; звездно небе/кът за усамотяване; проходилки за деца с увреждания; многофункционални модули; позициониращ терапевтичен стол за деца с увреждания; маси; столове; гардеробчета; легло в шкаф; шкаф за обувки; пейки; стенна закачалка; мека мебел; бюра; гардероб двукрил; диван; етажерки; кошчета за смет.

Общата стойност на проекта е 129 956,30 лв., от които 84 651,28 лв. европейско,14 938,46 лв. национално съфинансиране и 30 366,56 лв. собствен принос.Споделете текущата публикация:

Коментирай

Ако коментарът ви не е на кирилица няма никакъв смисъл да натискате този бутон!
Не го правете и ако не сте напълно съгласни с тези правила!Реклама

advert-vnews1

Hot News

Данните от екзитпола на социологическата агенция „Тренд“към 20 ч.  дават на ГЕРБ 6,9% преднина пред БСП. Ето конкретните резултати:

ГЕРБ – 30,4 %

БСП -23,5 %

ДПС -14,1 %

ВМРО -7,5 %

Демократична България – 6,6 […]

 

Коалицията около ГЕРБ печели европейските избори с близо 33% от гласовете. Това показват първите прогнозни данни от екзитпола на „Алфа Рисърч”, […]

 

Представете си, че живеете на Малдивите. Освен на райски плажове, слънце и приказно море, хората, които обитават тези острови, могат да […]

 
 

към началото